AnnonceLuk annonce
Ny skorsten ved svømmehal

02-07-2020

Den 30 m lange skorsten er kommet hertil fra Varde. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag blev en helt ny skorsten sat op ved Kalundborg svømmehal. Skorstenen er 30 meter, og er blevet kørt ind i byen med specialtransport fra Varde.

Den nye skorsten ved Kalundborg Svømmehal blev kørt ind i byen torsdag formiddag og er nu allerede sat op ved Kalundborg Svømmehal. Det tog faktisk ikke mere end tre timer fra specialtransporten med den 7 tons tunge og 30 meter lange skorsten kom ind i byen til, at skorstenen var monteret ved Kalundborg Svømmehal. 

Kalundborg Forsyning fjernede i februar 2020 fire andre skorstene ved Kalundborg Svømmehal af sikkerhedsmæssige årsager. De var alle sat op i 1975.

”De fire andre skorstene fjernede vi i februar, da man hvert andet år har et lovpligtigt tilsyn, og det viste nu, at skorstenene skulle ned af sikkerhedsmæssige årsager. Så det gjorde vi selvfølgelig. Men vi skal have noget, der kan bruges i nødstilfælde, og det er, hvad denne skorsten skal bruges til. Det er vigtigt at have en nødreserve kapacitet,” fortæller Esben Fløytrup, der er projektleder ved Kalundborg Forsyning.

Har undersøgt alternativer

Kalundborg Forsyning har undersøgt andre muligheder for at have en nødreserve kapacitet, men olie er stadig den bedste løsning.

”Vi har undersøgt en masse andre muligheder, men placeringen gør, at oliefyr fungerer bedst. Det er måske 1-3 dage om året, at det bliver brugt, og så er olie stadig den billigste og bedste løsning. Vi har fx undersøgt mht. el, men det hænger ikke sammen økonomisk,” fortæller Esben Fløytrup. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0