AnnonceLuk annonce
Konkurrence for læselystne børn og unge

17-06-2020

Mihaela Boock-Jensen, børnebibliotekar, Kalundborg Biblioteker, og ansvarlig for konkurrencen, Sommerbogen i Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence for alle i alderen 6–15 år. Der er flotte præmier i konkurrencen.

De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2020.

Det er nemt at deltage:

Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om mange fede præmier.

Sommerbogen 2020 er åben fra d. 12. juni og fortsætter frem til d. 22. august.

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie.

Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.

I år bliver Sommerbogen anderledes

Kravet om boganmeldelser træder i baggrunden, og i stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs, hvorved fokus rettes mod selve læseoplevelsen.

Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader - Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækning) om en af de tre hovedpræmier.

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. Det har dog også været kutyme på rigtig mange biblioteker, at børn der har været med i Sommerbogen, alle har fået en gratis boggave.

Hvad sker der i Kalundborg?

Deltager du i Sommerbogen her i Kalundborg Kommune, er du samtidig med i konkurrencen om en stor lokal præmie. Kalundborg Biblioteker har nemlig også sin egen spændende konkurrence. Ud over de løbende præmier, som udbydes med den nationale læsekonkurrence, præmierer Kalundborg Biblioteker også de børn, der afleverer de tre anmeldelser og udfordringsarket på biblioteket med en gratis bog (så længe lager haves). Og den største præmie: når børnene har afleveret det udfyldte udfordringsark med de 3 boganmeldelser, deltager de i lodtrækningen om en smart højtaler man kan tage med sig overalt.

Sådan gør du:

  • Du kan deltage hvis du er mellem 6 og 15 år
  • Du skal hente et udfordringsark på biblioteket
  • Du skal læse 3 bøger og løse 10 af læseudfordringerne
  • Du skal udfylde de 3 anmeldelseskort
  • Du skal aflevere det udfyldte udfordringsark på biblioteket
  • Du er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier

Hovedpræmier: Tøm en boghandel på 5 minutter!

 

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0