AnnonceLuk annonce
Børn befrier naturen for affald

19-05-2020

400 børn fra Kalundborg Kommune deltager i Affaldsindsamlingen 2020. Modelfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

I den kommende tid drager børn fra skoler og dagtilbud over hele landet ud i naturen for at indsamle andres efterladte affald. I alt er 142.000 børn tilmeldt årets affaldsindsamling hos Danmarks Naturfredningsforening. I Kalundborg Kommune vil omkring 400 børn deltage fra dagtilbud og skoler.

Menuen står på cigaretskod, plastik, pantfri dåser og andre affalds-klassikere, når børn fra landets skoler og dagtilbud i den kommende tid gør rent i naturen i forbindelse med den årlige affaldsindsamling. Danmarks Naturfredningsforening har netop sendt deltagerpakker med bl.a. affaldssække ud til de mange skoler og dagtilbud, der er tilmeldt årets indsamling. Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har tilmeldt deres elever eller børn. I alt er 142.000 børn blevet tilmeldt, hvoraf 400 børn fra Kalundborg Kommunes dagtilbud og skoler vil deltage.

COVID-19 ændrede vilkår for affaldsindsamling

Børnene skulle oprindeligt have samlet ind i uge 17, men på grund af corona-situationen er indsamlingen for skoler og dagtilbud givet fri, så lærere og pædagoger selv kan planlægge, hvornår de skal ud med handsker og sæk.

Anders Vogel, der er projektleder på Affaldsindsamlingen, håber, at de mange skoler og dagtilbud kommer ud at samle affald, selvom årets indsamling forløber anderledes end normalt.

”Vi er vant til, at alle samler ind på én gang i løbet af en uge. Det giver en energisk følelse af at være en del af en større bevægelse, og den stemning er vi lidt udfordrede på i år, fordi skoler og dagtilbud kommer til at samle ind på forskellige tidspunkter. Heldigvis er lærerne og pædagogerne helt utrolige til at motivere børnene på indsamlingen, så jeg er sikker på, at der stadig vil være masser af indsamlings-gejst derude,” siger Anders Vogel.

Affaldsindsamlingen 2020 er den 15. i rækken, siden Danmarks Naturfredningsforening begyndte at samle ind på landsplan i 2006. Det er dog første gang, at Affaldsindsamlingen løber over hele året.

Sådan forløber Affaldsindsamlingen 2020:

  • 142.000 børn fra skoler og dagtilbud i hele landet er tilmeldt Affalds-indsamlingen 2020.
  • Børnene skulle oprindeligt have samlet ind i uge 17, men pga. corona-situationen opfordres de i stedet til at samle affald, når det passer ind.
  • Skoler og dagtilbud modtager deres deltagerpakker medio maj. Pakkerne indeholder blandt andet affaldssække og inspirationshæfter.
  • Søndagsindsamlingen, hvor de voksne samler ind, er blevet rykket fra d. 26. april til den 19. september pga. corona-situationen.
  • Frivillige kan samle ind allerede nu og indtaste deres resultat på affaldsindsamlingen.dk året ud – herved tæller de med i det samlede resultat for Affaldsindsamlingen 2020.
  • I Facebook-gruppen 'Danmark samler affald' kan man blive en del af den officielle Affaldsindsamlingen-bevægelse og følge med i årets indsamling. I gruppen kan man også få inspiration fra andre indsamlere og dele egne oplevelser.

Fakta om Affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006.
  • I 2019 blev der samlet 156.000 kilo affald, 110.000 dåser og 1.500.000 cigaretskod.
  • I 2019 deltog op mod 200.000 danskere på Affaldsindsamlingen.
  • Affaldsindsamlingen har siden sin begyndelse indsamlet flere end 1.500.000 dåser – knap 90 procent uden pant.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0