AnnonceLuk annonce
Det kræver fællesskab at sikre lokale virksomheder

18-05-2020

Jens Lerager, Erhvervschef i KalundborgEgnens Erhvervsråd. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Erhvervsforeningerne i Kalundborg Kommune har netop iværksat en ny kampagne #BrugDinBy, der skal få flere borgere til at handle lokalt samt få virksomhedsejere til at hjælpe hinanden, hvor de kan.

#BrugDinBy er en kampagne, der er iværksat af erhvervsforeningerne i Kalundborg Kommune, der skal opfordre både virksomheder og private til at benytte de lokale virksomheder for, at fremtidssikre dem i kommunen. For mere end to måneder siden lukkede det danske samfund ned, og verden var med et forandret. Danskerne, blev som resten af verden, ramt af COVID-19, og fremtiden har for bl.a. mange virksomhedsejere været præget af usikkerhed.   

Corona virus og de mange tiltag, der er sat i værk for at begrænse smitten, har haft store konsekvenser, men har ikke ramt alle brancher og virksomheder lige hårdt. Der er hele brancher, der har oplevet en omsætningsnedgang på 100%, hvor andre kan se, at de faktisk har haft mere aktivitet i den noget anderledes periode, vi alle har været/går igennem.

Det kræver fællesskab at sikre lokale virksomheder

”Nu er genåbningen af Danmark og af virksomhederne så småt begyndt. Det er godt og nødvendigt. Men det ændrer desværre ikke på, at der er store dele af vores lokale erhvervsliv der står med væsentlige omsætningstab allerede og som – måske endnu værre – står med en stor usikkerhed omkring hvornår, hvordan, hvor hurtigt og i hvor vid udstrækning omsætningen vender tilbage. De enkelte virksomheder gør, hvad de kan, men det er ikke en opgave, som kan løftes alene. Det kræver fællesskab at sikre vores virksomheder efter Corona,” fortæller erhvervschef for Kalundborgegnens Erhvervsråd, Jens Lerager og fortsætter:

Vi har i fællesskab med de lokale erhvervsforeninger valgt at køre en kampagne, vi kalder #BrugDinBy. Kampagnen er egentlig meget simpel i sit budskab: Brug din by! Hvis du er virksomhedsejer i disse tider og Coronakrisen ikke har ramt din bundlinje lige så hårdt som frygtet, så opfordrer vi dig nu til at se, om du kan hjælpe med at fjerne noget af usikkerheden og understøtte de virksomheder, som har helt andre vilkår.”

Opfordring om at handle lokalt

  • Måske du kan booke julefrokosten allerede nu?
  • Måske du kan holde kundeevents ude af huset, i stedet for in-house?
  • Måske er det nu, at det lokale værksted skal give firmabilen et stort service
  • Måske er det i år, at du skal have nyt inventar eller måske skal medarbejderne forkæles med et gavekort til en lokal café eller butik efter en ekstra indsats under krisen.

”Hvis vi skal sikre, at vi har et stærkt og mangfoldigt erhvervsliv efter krisen, bliver vi nødt til at støtte op lige nu og i tiden der kommer,” slutter Jens Lerager.

Erhvervsforeningerne opfordrer til, at alle tager budskabet til sig og indtænker #BrugDinBy i den kommende tid.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0