AnnonceLuk annonce
Medborgerhuset forsøger at hjælpe sine brugere

26-04-2020

Anton Søgaard kommer normalt i Kalundborg Medborgerhus, men da det pt. er lukket grundet COVID-19 situationen, får han nu mad bragt til døren fra Medborgerhuset. Her er det Anne Nielsen, der er frivllig i medborgerhuset, der afleverer maden. Foto: Gitte Korsgaard. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I en tid, hvor ikke alt er, som det plejet at være, og hvor man bl.a. ikke kan samles, som vanligt, grundet COVID-19 situationen, har man i Kalundborg Medborgerhus valgt at bringe mad ud til dem, der normalt kommer i huset, hvis de ønsker det.

Der er ingen tvivl om, at mange har det svært grundet COVID-19. Men nogle af dem, der måske særligt bliver ramt, er de mennesker, der sidder i ensomhed hjemme. Flere af dem har deres gang i Kalundborg medborgerhus, som nu er lukket, og derfor ser mange af dem næsten ingen mennesker. Der er mange grunde til, at borgere kommer i medborgerhuset, men særligt søgen efter fællesskab er årsag til, at medborgerhuset er så populært et sted at komme, og udover det gode selskab er også maden god. Men nu da Medborgerhuset er lukket for en tid, sidder brugerne hjemme, og nogle føler sig ensomme. Derudover får de måske heller ikke lavet ordentligt mad, men den del kan man gøre noget ved, og det har Kalundborg Medborgerhus gjort.

”Vi har valgt at lave mad til dem, der normalt kommer her, hvis de ønsker det. Rigtig mange ringer for at høre, om der stadig er lukket, fordi de savner at komme her. Mange ser ikke rigtig nogle mennesker, og de føler sig ensomme. Men vi er jo nødt til at følge reglerne, så indtil videre er der lukket ned for at komme her. Men vi kan stadig lave mad til dem, der ønsker det,” fortæller Marianne Madsen, der er daglig leder i Kalundborg Medborgerhus.

Mange savner fællesskabet

Hun fortæller, at det betyder meget for mange, at de pludselig ikke kan komme et sted, hvor de normalt kommer i høj grad for fællesskabets skyld. 

”Vi savner også alle vores brugere, og forstår godt, at det er hårdt for dem. Det betyder meget for dem at komme her, og det er ikke kun for at spise, det er også det sociale. Det er typisk folk, der ikke har det store netværk. Men så kan vi i det mindste hjælpe med at lave lidt mad, og gøre det lidt ekstra godt for dem indimellem. Nogle gange bager vi boller eller laver en dessert til dem, og det får vi meget ros for,” siger Marianne Madsen.

Fredag formiddag var TV-Kalundborg med Jan Larsen og Anne Nielsen rundt, da der skulle deles mad ud, og talte her med et par af brugerne af medborgerhuset, der har valgt at modtage mad, i stedet for at spise i huset. ”Jeg kommer normalt i medborgerhuset, og jeg savner det bestemt. Det handler jo også om det sociale. Men det betyder meget, at de så giver levere mad til mig, det er jeg meget glad for,” fortæller Kent Henriksen. 

Kim Hansen – også kaldet ’Kloster’ står også klar til at tage imod den varme forloren hare og den brune sauce. Hvis det er muligt, kommer folk selv ud eller til døren for at modtage maden. ”Det er en virkelig god service, at de bringer mad ud til os, og jeg er sikker på, at det betyder meget for mange mennesker. Nogle ser måske slet ikke nogen, og så betyder det meget, selvom det kun er fem min.,” fortæller han.

Den sidste på ruten i Kalundborg by fredag er Anton Søgaard på 91 år. Han kommer normalt i Kalundborg Medborgerhus hver dag, og han håber da også, at det snart bliver åbnet igen, for han savner det. ”Jeg er kommet i medborgerhuset i snart ti år, og jeg savner det, og glæder mig meget til, at vi igen kan komme tilbage,” fortæller han.

Mad bragt ud i hele kommunen

Medborgerhuset bringer mad ud i hele kommunen, og har tre biler, der kører ud. Personalet og de frivillige har valgt ikke at have stort samvær, så de kan være i medborgerhuset og lave mad og bringe ud i stedet. Alle er i huset og hjælpe til på skift - også de frivillige. Det er bl.a. de frivillige, der kører ud med maden.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0