AnnonceLuk annonce
Nye tider for håndhygiejne i daginstitutionerne

21-04-2020

Den for tiden meget bedre håndhygiejne betyder nemlig mindre smitte mellem folk - også børnene, og det skal vi holde fast ved, ikke mindst i daginstitutionerne ifølge kommunalbestyrelsesmedlem Hanne Olesen (S).

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hvis der er noget, som COVID-19 har gjort, så er det at sætte fokus på social afstand og håndhygiejne. Den for tiden meget bedre håndhygiejne betyder nemlig mindre smitte mellem folk - også børnene, og det skal vi holde fast ved, ikke mindst i daginstitutionerne ifølge kommunalbestyrelsesmedlem Hanne Olesen (S).

Hanne Olesen har fået en idé, og har derfor skrevet til alle i kommunalbestyrtelsen, da hun gerne ser, at man som kommunalbestyrelse kan se, at der er brug for nye tanker omkring håndhygiejne i institutionerne i Kalundborg. Hun har da også fået flere positive tilkendegivelser fra flere af kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Helt specifikt vil Hanne Olesen begynde med de to nye daginstitutioner i Kalundborg og Svebølle, fordi hun mener, at vi kan gøre god håndhygiejne meget mere tilgængeligt for institutionsbørnene.

Begynder med de nye institutioner

”Vi står i den unikke situation, at vi meget snart påbegynder byggeriet af en spritny daginstitution, Buldervang på Lupinvej, og vi har også besluttet at bygge ny daginstitution i Svebølle, hvor de indledende undersøgelser netop er påbegyndt. Coronakrisen har gjort os klogere på mange områder, den har også gjort os sårbare. Vi har dog altid vidst, at de små børn blev smittet i institutionerne med snot, infektioner og dårlige maver. Det tages med hjem i familierne, og sygdom og sygemeldinger er uundgåelige. Det er hårdt for børnene og det er hårdt for børnefamilierne og i sidste ende dyrt for arbejdsgivere og samfundet,” siger Hanne Olesen, og fortsætter:

”Vores institutioner er indrettet således, at håndhygiejne foregår på toiletterne. Der skal det selvfølgelig også foregå efter toiletbesøg, men håndhygiejne skal være mere end det. Håndhygiejne kan også være ved håndvaske i garderoben eller ved indgangen, således at det bliver forældrene, der skal sørge for barnets og egen håndhygiejne ved ankomsten om morgenen og ligeledes, når barnet forlader institutionen.”

Vi skal opbygge nye rutiner 

Hanne Olesen foreslår endvidere, at man på stuerne/afdelingerne har op til flere håndvaske, så børnene før alle måltider får mulighed for at vaske hænder – øve/opbygge nye rutiner. Håndhygiejne bliver så en vigtig del af den almindelige formning og dannelse af børnene, og ikke altid en tur omkring et ildelugtende toilet. 

Jeg håber, at kommunalbestyrelsen kan få tiltagene i gang, at vi kan handle hurtigt og i fællesskab, så vi får to nye daginstitutioner, der er helt up to date. Efterfølgende vil der blive et arbejde for os i TMU for at få opgraderet de eksisterende institutioner, så vi kan imødegå sygdom, smitte, sygefravær og fravær,” siger Hanne Olesen.

Borgmester er åben over for at drøfte idéen

Borgmester Martin Damm (V) synes umiddelbart også, at idéen lyder god, men fortæller, at man ikke kan stoppe udbuddet. Derimod kan man efterfølgende lave en aftale om ændringer.

”De er jo ikke begyndt at bygge endnu, så selvfølgelig kan vi efter udbuddet lave ændringer,”siger Martin Damm, der også mener, at det giver sig selv, da kravene på daginstitutionsområdet fremover ganske givet vil blive skærpet bl.a., hvad angår håndhygiejne. 

”Kravene til daginstitutioner fremover vil helt sikkert ændre sig alligevel, så det vil jo give rigtig god mening, at der fx er en håndvask udenfor, på stuerne og/eller på gangene i skolerne. Det handler om, at det skal gøres tilgængeligt at vaske hænder, så det er klart, at man skal se på, hvordan man indretter sådan noget bedst muligt i institutionerne,” siger Martin Damm.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0