AnnonceLuk annonce
Printer værnemidler mod coronavirus

29-03-2020

I det lukkede Symb på Kalundborg Station sidder Brian Hilding med nogle 3D-printerer og producerer visirer til det danske sundhedsvæsen. Produktionen er et samarbejde mellem Symb og Copenhagen FabLab.

Symb er ligesom så mange andre steder lukket i denne tid. Men Symb s store berøringsflade og mange netværker lever og er i spil trods den store nedlukning. I denne tid manifesterer det sig ved, at Symb nu i samarbejde med Copenhagen FabLab producerer visirer til Rigshospitalet.

Brian Hilding er tilflytter til Kalundborg. Han er iværksætter og arbejder blandt andet i Copenhagen Fablab. Brian har sammen med sin kæreste Freja engageret sig i Symb hen over vinteren.

Udover at være ansat i Copenhagen FabLab har Brian sin egen 3D-printer og andet udstyr, som han samler sammen for at komme i gang med at etablere et Makerspace. Tirsdag den 24. marts blev Brian spurgt, om han kunne producere visirer med sin 3D-printer. Det krævede dog lidt mere plads, end det værelse Brian bor i sammen med sin kæreste og søn. Han synes derudover, at det var oplagt at inddrage Symb, som jo lige nu er lukket og har masser af ledig plads. Samme dag flyttede Brian ind i Symb med sin 3D-printer.

Produktionen krævede først en mindre testproces, som blev iværksat i Symb med det samme. De første færdige visirer lå parat allerede dagen efter - den 26. marts.

For Symb er det oplagt at samarbejde med FabLab om dette arbejde

”I en tid, hvor mennesker ikke kan samles, og Symb er lukket, giver det rigtig god mening at bruge de tomme faciliteter til at udvikle et produkt, der er akut brug for lige nu. Det bakker vi selvfølgelig op om”, udtaler Symb s formand Søren Mariegård.

Brian Hilding flyttede ind i SYMB med sin egen 3D-printer. Han har siden fået fat i flere 3D-printere, som er lånt ud af Copenhagen Fablab, og flere frivillige har tilbudt at låne deres 3D-printer ud til projektet, så lige nu står der fem 3D-printere og producerer de vigtige visirer, der skal bruges til COVID 19-bekæmpelsen på Rigshospitalet. Første leverance er allerede afleveret-

På sigt er det Brians drøm at etablere et MakerSpace i Kalundborg, gerne i samarbejde med Symb og andre relevante lokale aktører. Et MakerSpace er en teknisk prototype facilitet til læring og innovation. Det er sted, hvor mennesker eksperimenterer, skaber, lærer, videns deler og opfinder. Brian vil gerne etablere et MakerSpace i Kalundborg, som kan gøre teknologien mere tilgængelig og være med til at udvikle nye kompetencer mhbp. at skabe noget med teknologi. Brian ser store muligheder i at skabe et lokalt MakersSpace, der kombinerer det tekniske med det praktiske og på den måde også appellerer til dem, der ellers helst arbejder med hænderne. Det kan f.eks. være et lokalt MakerSpace, der henvender sig til skolerne og unge, der ikke lige passer ind i det klassiske uddannelsessystem.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0