AnnonceLuk annonce
Håndværkerne for alvor rykket ind på det gamle sygehus

10-03-2020

Overalt på det gamle sygehus er håndværkerne i gang, bl.a. i kælderen, hvor der skal graves ud til nye kloakker. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk  og Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Mandag var der byggestart på de nye studieboliger i det tidligere sygehus i Kalundborg, der nu ejes af Brian Vidtøft Nielsen. Man har længe været i gang med at rive ned, men har ventet på byggetilladelsen, som kom midt i sidste uge. 

Brian Vidtøft Nielsen købte det tidligere Kalundborg Sygehus i november sidste år, og har nu i et stykke tid revet ned, mens man har ventet på byggetilladelsen til at bygge alt det nye. Den er nu kommet, og mandag var der byggestart på det spændende projekt med et nyt kollegium med 170 værelser samt 40-50 lejligheder.

”Vi fik byggetilladelsen midt sidste uge, det tog lidt længere end regnet med. Men nu har vi den, og vi har i mellemtiden revet ned, og fået alt ud af bygningen, og i dag er der byggestart. Nu bliver der sat gips op, og vvs og el kan også komme videre, hvilket vi jo er rigtig glade for. Nu er vi i gang med at bygge, og så må vi se, hvad der dykker op undervejs, men indtil nu holder tidsplanen,” fortæller Brian Vidtøft Nielsen, der i øvrigt udelukkende benytter lokale håndværkere til projektet.

Der vil som minimum stå 60 værelser klar til den 1. august således, at de vil være klar inden studiestart på de forskellige uddannelser.

”Vi begynder med at leje de første 40 ud i de kommende 14 dage, og frigiver så hen ad vejen flere efterhånden, som de bliver færdige, men vi vil ikke stå i en situation, hvor vi ikke kan holde, hvad vi lover, og derfor frigiver vi de sidste efterhånden i stedet. Så hellere den anden vej, og måske stå med endnu flere færdige, end først forventet til den tid,” siger Brian Vidtøft Nielsen.

Omkring 20 håndværkere var godt i gang på det gamle sygehus, da TV-Kalundborg.dk kiggede forbi tirsdag formiddag. De første stålskeletter til skillerum er stillet op, og hvert værelse bliver med et lille køkken og eget bad og toilet.

For enden af hver gang på de fire etager etableres et stort fælleskøkken, og i kælderen skal være fællesfaciliteter som samlingssal, barområde og vaskeri.

Tømrermester Martin Lindberg-Larsen, Vema-Byg fra Kirke Helsinge, er byggeleder på det store projekt med at omdanne det gamle sygehus til moderne kollegielejligheder.

"Jeg har haft en dialog med den nye ejer af ejendommen om, hvordan det skulle være, og så er jeg kommet med et bud på lokale entreprenører. Nogle kendte jeg, andre kendte jeg ikke i forvejen, men det har kun været positivt," fortæller Martin Lindberg-Larsen.

Første lejligheder klar

Faktisk er de første kollegieværelser klar til indflytning den 1. april. Det drejer sig om 12 værelser, der er lavet i den gamle sygeplejebolig, som ligger ved siden af sygehusbyggeriet, og alle 12 værelser, der også er med et lille køkken og eget bad & toilet, er på forhånd lejet ud.

Kalundborgkollegiet.dk

Der kommer en ny hjemmeside, der er aktiv fra i morgen,onsdag, hvor man kan skrive sig op, hvis man er interesseret i et værelse eller en lejlighed.

”I løbet af en uges tid bliver plantegningerne på de første 40 værelser lagt op, ligesom priser også gør. Budgettet holder stadig, nogle bliver dog lidt større, og de er lidt dyrere, men hovedvægten på de almindelige kollegieværelser,” fortæller Brian Vidtøft Nielsen.

Hjemmesiden hedder Kalundborgkollegiet.dk

De lokale håndværkere, der er valgt til opgaven er:

  • Tømrerarbejdet og byggeleder, Vema-Byg, Kirke Helsinge
  • Murermester Henrik Jensen
  • GSC Anlæg
  • Bilstrup Nedrivning
  • Jespers VVS
  • KC-Teknik og ventilation
  • Malerfirmaet Buhr
  • Eiland El


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0