AnnonceLuk annonce
Lærer anholdt for at stjæle borgmesterkæde

27-02-2020

Områdebetjent Peter Holm fik hurtigt sporet sig frem til klasselære Casper Lejgaards taske, hvor borgmesterkæden lå. I midten lærer Trine Sustmann. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En lærer fra Skolen på Herredsåsen blev lagt i håndjern efter at han blev anholdt for at stjæle byens borgmesterkæde – heldigvis var der kun tale om en undervisningssituation.

I øjeblikket arbejder 1.A og 1. B på Skolen på Herredsåsen med emnet, ’Hvad kendetegner Kalundborg’, i den forbindelse har undervisningen også handlet om politiet, hvor eleverne har været på besøg på politistationen i Kalundborg for at se stationen og patruljevognene.

Onsdag formiddag var områdebetjent fra politiet i Kalundborg, Peter Holm, så på besøg på skolen, men her var situationen mere alvorlig, borgmester Martin Damm havde nemlig været forbi med borgmesterkæden og lagt den i et pengeskab, så den var klar til et senere besøg, og nu var den blevet stjålet.

Området i klasseværelset var blevet spærret af for ikke at får slettet eventuelle spor, og Peter Holm iførte sig som det første, både mundbind og handsker, inden han gik i gang med efterforskningen.

Eleverne fulgte med, mens Peter Holm forklarede hvordan sådan en sag gribes an, og hvordan eventuelle spor sikres.

Pengeskabet var låst, dvs. at gerningsmanden til tyveriet måtte være en med kode til pengeskabet, og efterforskningen pegede hurtigt mod en af lærerne, som måtte tømme sin taske. Her fandt betjenten så borgmesterkæden (i pap) i tasken, tilhørende klasselærer Casper Lejgaard. Han blev derfor på stedet anholdt og lagt i håndjern for øjnene af eleverne.

Heldigvis var der blot tale om en tænkt situation og klasselæren blev hurtigt løsladt igen, mens eleverne stillede spørgsmål til Peter Holm.

”Det har var ligesom klimaks på vores arbejde omkring politiet, vi skal bl.a. arbejde videre med Ulshøj og sagnet om trolde, Vor Frue Kirke, Esbern Snare, og vi har lavet et samarbejde med Meny Kalundborg, hvor eleverne lærer at handle og tælle sammen, vi har også været en tur på besøg hos borgmesteren, hvor Martin Damm tog med os på en bustur rundt i byen og bl.a., forklarede om Novo, så al undervisning handler om Kalundborg,”, fortalte Casper Lejgaard da han var kommet fri af politiets håndjern.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0