Video: Smuglerskib flyttes til anden havn

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Smuglerskibet Duncan Island, som siden lørdag aften har ligget i Kalundborg Havn, er fredag morgen blevet trukket mod Århus, hvor politiets undersøgelser skal fortsætte.

Siden sent lørdag aften, har fragtskibet Duncan Island ligget i Kalundborg Havn, hvor politi, dykkere og toldere hele ugen har undersøgt skibet.

Det 178 meter lange fragtskib blev bordet af dansk politi syd for Gedser, lørdag eftermiddag. Duncan Island havde tidligere på dagen angiveligt læsset et større parti narkotika af i havet til en mindre motorbåd, ført af to udenlandske mænd, i farvandet nord for Langeland. Efterfølgende blev skibet trukket til Kalundborg Havn.

Fredag morgen har smuglerskibet så forladt Kalundborg Havn. Fragtskibet bliver bugseret af to slæbebåde, henholdsvis Svitzer Thor og Svitzer Madeira, som skal sørge for at skibet bliver trukket til Århus Havn, hvor undersøgelserne skal fortsætte, oplyser Københavns Politi.

Duncan Island sejler som et såkaldt ’dødt skib’, dvs. skibets motor kører ikke, og fremdriften foregår udelukkende med hjælp fra de to bugserbåde, idet der ikke er nogen besætning på skibet, kun folk fra bugserfirmaet samt en dansk lods.

Duncan Island kunne ikke længere ligge til kaj i Kalundborg, da Kalundborg Havn skal bruge pladsen til andre formål, oplyser Københavns Politi.

I Århus vil de omfattende undersøgelser af fragtskibet fortsætte, bl.a. er lastrummet fyldt med bl.a. bananer, ligesom der på dækket er fyldt med containere, som ikke har været undersøgt i Kalundborg.

Del