AnnonceLuk annonce
Video: Smuglerskib undersøges af politi, toldere og dykkere

17-02-2020

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Smuglerskibet Duncan Island, som er tilbageholdt af de danske myndigheder, og som ligger i Kalundborg Havn, er mandag blevet undersøgt af en stor styrke af politifolk, toldere fra SKAT samt dykkere fra søværnet.

Fragtskibet Duncan Island, som nu ligger i Kalundborg Havn, blev lørdag bordet af dansk politi syd for Gedser i forbindelse med narkosmugling. Efterfølgende blev skibet sejlet til Kalundborg Havn, hvor det lagde til kaj sent lørdag aften.

I alt er 27 mand anholdt i smuglersagen og varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør søndag.

Mandag morgen gik politi og toldere i gang med at undersøge Duncan Island, bl.a. assisteret af dykkere fra Søværnet.

Skønsmæssigt er der mindst 30 mand på opgaven. Midt på formiddagen var alle mand samlet til møde hos firmaet JD Contractors på Kalundborg Havn, inden arbejdet blev genoptaget på Duncan Island, ligesom søværnet satte en båd i vandet og dykkere blev gjort klar. Fire dykkere hoppede i Kalundborg Havn for at undersøge Duncan Island fra bunden.

Hvor længe arbejdet med at undersøge det tilbageholdte smuglerskib varer vides ikke, og på nuværende tidspunkt er der ingen oplysninger om, hvorvidt de mange containere, der står på dækket af fragtskibet, skal losses og undersøges.

Smuglerskib bordet af politiet – til kaj i Kalundborg

 

Sigtes for indsmugling af 100 kilo kokainFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0