AnnonceLuk annonce
Vinterferien byder på et hav af aktiviteter

30-01-2020

Kalundborg Biblioteker byder på en masse forskellige arrangementer for børn og barnlige sjæle i børnenes vinterferie.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vinterferien er, som bekendt, uge 7 i Kalundborg, og der foregår en masse for børn og barnlige sjæle på Kalundborg Biblioteker i den forbindelse. 

Der er en masse aktiviteter i vinterferien på Kalundborg Biblioteker, så selv om at vejret er gråt og regnfuldt, er der ingen grund til at kede sig i vinterferien. På Kalundborg Biblioteker kan man blandt andet spille spil, se teater eller lave kreative sysler.

Teater for de mindste, de større og de store

Olsens Teater kommer forbi Svebølle Kvik Bibliotek med forestillingen ’Sikken Sæk’ lørdag den 8. februar kl. 10.00-10.30. Forestillingen er for de 1½-4 årige. Om mandagen den 10. februar er der teater for de lidt større på Gørlev Bibliotek. Teatergruppen Teater Håndholdt besøger biblioteket med forestillingen ’Skrivebordet’ – en hyldest til den fine relation mellem børn og deres bedsteforældre. Alt fra skrivebordsskuffen tages i brug, når historien om morfar og jeg fortælles med stempler, klipsemaskiner, sakse m.m. og det er faktisk lige før, at man kan dufte piberøgen. Forestillingen begynder kl. 11 og varer 35 minutter.

Lørdag d. 15. februar kl. 10.30-11.05 er der familieforestilling i Kalundborg Hallerne – Hal 1, hvor børn fra 4-10 år kan se med. Teatergruppen Hr. Teater viser forestillingen ’Chicks’ – en ordløs klovneforestilling, fortalt gennem kropssprog, gavmild mimik og finurlige gags. Mød de to høns, storesøster Hilda og lillesøster Gump, som lever side om side sammenklemt i et bur, indtil de en dag opdager verdenen uden for buret. 

Billetter til teaterforestillingerne købes via Kalundborg Bibliotekers hjemmeside.

Brætspil, pizza og stop motion

Der er også mulighed for at trække sig indendørs og finde de gode brætspil frem - eventuelt supplere med pizza og andet godt. Lørdag d. 15. februar kl. 10 - 13 skaber Ubby Bibliotek i hvert fald, i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd, igen rammen for en skøn dag fyldt med alverdens brætspil både de kendte og knap så kendte, og afslutter med pizza-buffet. Arrangementet er for alle spilleglade børn og voksne fra 8 år. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. 

Kunne man i stedet tænke sig at være filminstruktør for en dag, tilbyder Kalundborg Biblioteker en workshop til alle dem, der er mellem 9-14 år. Her kan man bruge sin fantasi og kreativitet til at lave spændende animationsfilm. Biblioteket har udstyret klar. Man skal blot tilmelde sig via bibliotekets hjemmeside, samt møde op mandag den 10. februar kl. 11-13 på Kalundborg Bibliotek. 

Flere kreative arrangementer

I vinterferien vil der også være kreative formiddage rundt omkring på bibliotekerne. Der bliver pyntet lanterner med tusch, papir og glimmer tirsdag den 11. februar på Ubby Bibliotek og torsdag den 13. februar på Svebølle Kvik Bibliotek. Begge dage kl. 10-12. Det er ganske gratis at deltage, men kræver tilmelding via bibliotekets hjemmeside.

Onsdag den 12. februar er der krea-formiddag på Høng Bibliotek med stjernefoldning af teposer, som kan bruges på magneter, ophæng og kort, når Tine Djurtoft laver workshop for alle børn og voksne. Hun har også en kreativ workshop fredag den 14. februar på Gørlev Bibliotek, med doodling på æsker, krus og papir. Begge arrangementer er gratis, men materiale udgifter må påregnes.

Bibliotekets krea-arrangementer er for alle, men børn under seks år skal være ifølge en voksen. Se mere om alle arrangementerne på www.kalundborgbib.dk Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0