AnnonceLuk annonce
Socialøkonomiske virksomheder på dagsordenen

17-01-2020

Fredag formiddag havde Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd inviteret til ’Socialøkonomisk Dag’  i SYMBs lokaler i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk  

Fredag formiddag havde Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd inviteret til ’Socialøkonomisk Dag’ hvor socialøkonomiske virksomheder og interesserede iværksættere mødtes til vidensdeling, inspiration og for at netværke. Omkring 70 mennesker var at finde i SYMBs lokaler i Kalundborg.

Hos SYMB i Kalundborg bød fredag formiddag på møder med socialøkonomiske virksomheder som tema. Dagen blev skudt i gang med kaffe fra Costa Kalundborg Kaffe og morgenbrød fra den socialøkonomiske virksomhed, RøsNetVærk. Efter velkomst og fællessang var der oplæg fra virksomhederne IT-Bilen, Y-Camp Intertek, og SYMB, der også lagde lokaler til arrangementet.

Virksomhederne fortalte historien om, hvordan man med succes driver virksomhed med socialt ansvar i Kalundborg Kommune. Efterfølgende blev B2B netværk og Socialøkonomisk Netværk Kalundborg præsenteret, og der blev efterfølgende holdt et åbent netværksmøde med temaerne ”Fælles brug af sociale medier” og ”Bundlinjer/succeskriterier for en socialøkonomisk virksomhed”. 

Erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd, Jens Lerager, bød de mange gæster velkommen til morgenens og formiddagens møde. Herefter fortalte Louise Kolbjørn, der bl.a. er idékvinde bag SYMB, at hos SYMB er diversitet at foretrække, da alle mennesker er forskellige. Hun pointerede netop, at SYMB er sat i verden for at samle mennesker. Alle slags mennesker.

”Her er ikke en rød tråd mht., hvordan her ser ud, tingene er forskellige, ligesom mennesker heller ikke er ens, og hos SYMB er der plads til alle. Her får man ikke et prædikat i panden. SYMB er sat i verden for at samle mennesker. Vi vil gerne nytænke lokalsamfundet. Vi vil gerne snakke om, hvilke muligheder vi har. Hos SYMB kan vi arbejde med netværk, og vi kan skabe forbindelser, fx i forhold til bosætning. Vi kunne også være et sted for de unge. Det kunne fx være studiemiljøer. SYMB er en platform, der kan bruges til alt muligt,” siger Louise Kolbjørn.

Flere socialøkonomiske virksomheder i Kalundborg

IT-bilen er en socialøkonomisk virksomhed, som løfter daglige IT-opgaver for institutioner og virksomheder, og de inddrager fleksjobbere i deres opgaveløsning. Intertek er partner til socialøkonomisk virksomhed, som får løftet en række serviceopgaver socialøkonomisk. SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, som driver et fælleshus for alle borgere med fokus på at fremme kreativitet og netværk lokalt. Y-Camp er også en socialøkonomisk virksomhed, der varetager og formidler fritidsjob til erhvervslivet for unge imellem 13 og 18 år, som på den måde får en støttende hånd ind til arbejdsmarkedet. 

På mødet blev der drøftet, hvilke bundlinjer, der arbejdes efter i virksomhederne i netværket. Særligt gælder den sociale ansvarlighed - dermed indgår både virksomhedens resultat, samfundet og den enkelte person i bundlinjerne. Der blev på mødet ligeledes drøftet, hvordan netværket samlet kan stå styrket. Herunder om produktudvikling og kommunikation kan indgå i fremtiden. Netværket afholder fire møder årligt - og både socialøkonomiske virsomheder og traditionelle virksomheder af alle størrelser, som vægter social ansvarlighed, er velkomne som deltagere.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0