AnnonceLuk annonce
Håndværkerne rykker ind på tidligere sygehus

09-01-2020

Der skal være kollegieværelser og lejligheder i det tidligere sygehus i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk  

Det tidligere sygehus i Kalundborg, der pt. står tomt, ejes af Brian Vidtøft Nielsen, der har besluttet, at der skal være kollegium og lejligheder i det tidligere sygehus. Han venter blot på, at byggeansøgningen bliver blåstemplet.

Brian Vidtøft Nielsen, der købte det tidligere Kalundborg Sygehus i november sidste år, venter lige nu på, at byggeansøgningen bliver behandlet hos Kalundborg Kommune. Han vil nemlig gerne i gang med at bygge et nyt kollegium med 170 værelser samt 40-50 lejligheder.

Fokus på studerende

Både Absalon og Kalundborg Kommune er meget positivt indstillet over for Brian Vidtøft Nielsens byggeprojekt, da Kalundborg godt kunne bruge flere lejeboliger til studerende.

”Det bliver udelukkende studerende, der kan bo i kollegieværelserne netop for at bevare studiemiljøet, hvilket jeg netop har snakket med Absalon om. De er meget positive, hvilket kommunen også er. Absalon sætter sig på de første 88 værelser, så man skal nok henvende sig hos dem, hvis man er studerende og interesseret. De har allerede fået tegninger på projektet,” fortæller Brian Vidtøft Nielsen, og fortsætter:

”Den gamle sprogskole og bygningen bagved bliver kollegium, og det er det, vi går i gang med først. Altså, jeg har en byggeansøgning ude på det hele, men begynder med kollegiet, og så kommer lejlighederne bagefter. Der skal være 170 kollegieværelser, hvoraf de første 88 bliver bygget, så snart jeg har byggetilladelsen. De skulle gerne stå klar til den 1. august, så det også passer til studiestart. Værelserne bliver mellem 17 og 25 kvadratmeter, og der vil være bad og toilet samt tekøkken på hvert værelse. De resterende kollegieværelser skulle gerne stå klar om et år.” 

Der bliver også lavet fællesområder i form af bl.a. festsal i kælderen, hvor de unge fx kan lave fredagsbar. 

”Jeg boede selv på kollegium i Holbæk, og kan huske, hvor meget det betød, at man havde en fredagsbar,” fortæller Brian Vidtøft Nielsen.

Bruger lokale håndværkere

Bygningen, der ligger ud mod vandet og byen bliver omdannet til lækre lejligheder i forskellige størrelser. Men bliver først lavet, når alle kollegieværelserne står klar. 

Der bliver mellem 40-50 lejligheder af forskellige størrelser. Der skal også laves etværelseslejligheder, som er egnede som pendlerboliger. Lejlighederne bliver bygningen, der vender ud mod vandet og byen. Det bliver lejligheder i forskellige størrelser lige fra en et-værelses til 4 værelser,” siger Brian Vidtøft Nielsen.

Brian Vidtøft Nielsen fortæller endvidere, at der nok går mere end et år, før lejlighederne står færdige, da han ikke mener, at håndværkerne i byen har kapacitet til at få det hele lavet inden for et år. 

Øjet rettet mod Vestsjælland

Brian Vidtøft Nielsen er oprindelig fra Holbæk, men bor i dag i Vedbæk. Han har længe holdt øje med Vestsjælland i forbindelse med at købe ejendomme og udvikle. Han er uddannet revisor og skattekonsulent, og ejer firmaet Taxcompany, ligesom han også har udlejningsejendomme både i København og i Regstrup.

”Jeg kommer selv fra Holbæk, hvor jeg er født og opvokset. Jeg har i et stykke tid kigget den vej – mod Vestsjælland, og synes, at Kalundborg var interessant. Der er ikke meget at leje i Kalundborg, men der er faktisk mange, der har interesse for at leje. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at komme i gang med det hele,” slutter Brian Vidtøft Nielsen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0