AnnonceLuk annonce
Året der gik - 1. kvt. 2019

25-12-2019

2019 er ved at rinde ud, derfor tager vi et tilbageblik på nyhederne i året der er gået. Vi har samlet de vigtigste begivenheder som er sket i 2019 i Kalundborg Kommune, i fire forskellige indslag. Her følger 1. kvartal 2019

Omkring 200 frivillige søgte efter jagthunde Messi som forsvundet i Tissø en af de første dage i 2019. Jagthunden var svømmet for langt ud, og på grund af strøm/vind var hunden blevet væk for jægeren.

Historien fik rigtigt meget opmærksomhed, især da hunden blev fundet i live tre dage efter den forsvandt, og Messi og dens ejer Peter Søllested, blev genforenet.

En landejendom på Toppene, mellem Ruds Vedby og Høng, på det yderste af kommunegrænsen, brændte på ingen tid ned, en onsdag først i januar i en voldsom brand. Intet stod til at redde og familien mistede alt.

Endnu et spændende byggeri tog form på Røsnæs Havn. Byggeriet skal indeholde kiosk, klubhus og kajakhotel. En fredag formiddag først i januar var der indbudt til rejsegilde.

Godt 500 borgere var mødt op til borgermøde i Kalundborghallen en onsdag aften midt i januar for at høre mere om planerne for opsætning at store havvindmøller i Jammerland Bugt.

Energistyrelsen sendte den 27. december 2018 en vurdering af virkninger på miljøet (VVM-redegørelse) og tilhørende miljørapporter for Jammerland Bugt Havmøllepark i offentlig høring. Derfor var der indkaldt til borgermøde for at orientere om status på projektet.

En 72-årig mand blev d. 1. februar druknet i vandet i området omkring Kalundborg Sejlklub.

Manden blev fundet livløs i vandet, og blev kort efter blev konstateret død, der var tale om en 72-årig mand fra lokalområdet. Der var ikke tegn på, at noget kriminelt var foregået, og politiet arbejdede ud fra en tese om, at den 72-årige kan have fået et ildebefindende.

Dette års ældrefest i februar blev en kæmpe succes, ikke mindst Johnny Reimer fik sat godt gang i festen i Hvidebækhallen. 750 feststemte pensionister var med torsdag eftermiddag i Hvidebækhallen, hvor der blev serveret god mad fra Kim Kok, inden det store underholdningsprogram blev skudt i gang.

Tommy Dinesen trækker sig sidst i februar tilbage fra aktiv politik, men slipper dog ikke helt SF Kalundborg, da han bl.a. vil arbejde på at forhindre en motorvej gennem Røsnæs.

Tommy Dinesen har været aktivt medlem af SF i hele partiets 60-årige historie, men nu har han valgt at trappe lidt ned, og har trukket sig fra sin post som sekretær i bestyrelsen for SF Kalundborg, hvilket han meddelte på partiets lokale generalforsamling, mandag aften.

En fredag eftermiddag sidst i februar blev en godt 100 år gammel flerstammet Avnbøg på Møllebakken kåret som Evighedstræ i DN-regi. Træet er det 11. Evighedstræ i kommunen og nr. 95 på landsplan.

En torsdag morgen sidst i februar slog Mette Thrane dørene op til sin helt nye legetøjsbutik, Thranes Legetøj, i Kordilgade 32. Her er der stablet legetøj fra gulv til loft, et eldorado for børn og barnlige sjæle.

25-årige Janni Jensen startede som brandmand hos Vestsjællands Brandvæsen på stationen i Gørlev d. 1. marts, den første kvinde på stationen nogensinde.

Der er ikke mange kvinder blandt de brandmænd som findes i Danmark, det har altid været et traditionelt mandefag, men der er intet til hinder for at kvinder også kan slukke brand, og nu har Gørlev stationen under Vestsjællands Brandvæsen altså fået sin første ’brandkvinde’ nogensinde.

Rigtigt mange betjente, formentligt omkring 30 mand, rykkede ind i Kalundborg lige før middag en torsdag først i marts. De mange biler og betjente kørte ind i byen fra Holbækvej, og kørte med udrykning til Klosterparkvej, hvor indsatslederen og nogle betjente tog opstilling ved Rema 1000 krydset. Her blev alle biler, der kørte på Klosterparkvej tjekket, mens en stor del af politistyrken fortsatte til Sct. Olaiparken, hvor de rykkede ind i flere opgange i kampuniformer. Flere personer med tilknytning til bandemiljøet blev anholdt.

16-årig Hibeh Ajeell vandt ’Kalundborg har Talent 2019’ i marts måned i Juvi Klubben. Lillesøster Hanady blev en flot nr. to. De to søstre Hibeh og Hanady Ajeell, henholdsvis 16 og 13 år gamle, skilte sig ud i forhold til de øvrige deltagere da Juvi Klubben afholdt konkurrencen ’Kalundborg har talent 2019’.

Der blev taget første spadestik til 44 nye almene familieboliger på Lupinvej i Kalundborg, først i marts måned. Kalundborg kommune har vedtaget, at der skal bygges 44 nye boliger på Lupinvej i Kalundborg. Det er Vestsjællands Almene Boligselskab som opfører boligerne på området bag Stark og Meny. Byggeriet består af fem blokke i to etager med en fælles svalegang.

En ny vejforbindelse mellem Langagervej og Asnæsvej vil lette trafikken fra bl.a. Engvejskvarteret. I marts måned blev vejen åbnet for trafik.

Midt i marts blev seks træer sprunget i luften med et ordentligt brag på Møllebakken i Kalundborg.

Kan man forbedre naturen ved at sprænge træer i luften? Svaret er ja. En fredag eftermiddag blev toppen sprængt af seks store bøgetræer på Møllebakken i Kalundborg. Formålet er nemlig at udbygge biodiversiteten og give plads til unge træer. I alt blev der anvendt 7,5 kg. dynamit til sprængningen af de seks træer.

Gangbroen som forbinder den nye Station Øst med Novo-sitet løftet på plads sidst i marts måned. Biotekbyen Kalundborg Øst, som er det officielle navn på den nye station på Stejlhøj i Kalundborg, blev indviet først i december 2018

Den nye station var dog ikke helt færdig på det tidspunkt, der manglede den gangbro som skal forbinde den nye station med Novo-sitet, den er nu på plads.

Det yderste af Gisseløretangen er blevet hegnet ind, og sidst i marts blev der sat Galloway kvæg ud på det store areal. Det sker som led i naturpleje af området. Kalundborg Kommune har sat gang i en plejeplan for det fredede areal på Gisseløretangen, og bl.a. er området fra radiostationen og næsten til det yderste af tangen, blevet hegnet ind, og nu er der sat Galloway kvæg ud i området, som skal stå for naturplejen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0