AnnonceLuk annonce
En ikke helt almindelig nissetur

09-12-2019

Svedehytten. Privatfoto

Langt ude i skoven – midt i en dejlig lysning, tæt ved stranden – ligger der en skøn stråtækt hytte. Ingen el, ingen centralvarme – men masser af fælles opgaver, hygge og godt kammeratskab.

Tropsspejderne fra DDS Esbern Snare har igen været på nissetur. Der kan kun blive jul, når tropsspejderne har været på den årlige tur til Asnæshytten.

Før selve turen har spejderne selv planlagt forplejning og foretaget indkøb. Endnu en gang blev der ikke lavet om på traditionerne. Fredag gryderet derefter budding m/kirsebærsovs. Lørdag morgen havregrød m/kirsebærsovs. Til frokost lun leverpostej og tarteletter m/kyllingefyld. Det helt store gravearbejde skal i gang for at få lavet menuen til lørdag aften – steg i jorden – dertil kartofler, SOVS og lidt rødkål – og selvfølgelig ris a la mande til dessert. En stor portion spises for at få mandelgaven. Efter morgenmaden søndag er der oprydning og rengøring – men dejligt arbejde når man er mange.

Dagens gang

Det er nu noget specielt at være i en hytte uden el og central varme. Hvis komfuret skal bruges – så skal der først flækkes brænde, tændes op, og holdes gang i ilden. Varme i spisestuen kommer fra en brændeovn – hertil skal der også flækkes brænde, tændes op – og nyt brænde skal lægges på for at bevare den god varme.

Al lys bliver leveret fra stearinlys – hyggeligt er det, når tiden fredag aften skal fordrives. I lysenes skær bliver der bl.a. spillet brætspil, tegnet i gæstebogen og hyggesnakket.

Lørdag måtte to spejdere og en leder ud i ”samfundet”. De skulle køre den sidste lørdags-spildkørsel.

Nogen har nok den opfattelse, at spejdere til tider laver underlige ting – og det kan de have helt ret i. Tropsspejderne hos DDS Esbern Snare tager i år et nyt mærke – 12 x plast – en gang hver måned i 12 måneder skal spejderne i havet. Svedehytte var bygget – med dejlige, varme kroppe blev der hoppet i bølgerne – for hurtigt at komme tilbage i den dejlige varme med damp fra varme sten.

Der er mørkt i skoven

En gruppe af klanspejderne kom til spisning lørdag aften – måtte fortælle, at i år blev der desværre ikke noget natløb – spiste og hyggede med tropsspejderne og sagde farvel. Det traditionsrige chokoladerace begyndte – men så kom klanen tilbage. Tropsspejderne var hurtige til at få varmt overtøj og vandrestøvler på – ud i den mørke skov på løb. Altid spændende, og en lille udfordring, men med gode spejderkammerater i patruljen, klares alle udfordringer.

Søndag formiddag blev tropsspejderne hentet – en fantastisk tur med god tid til hygge, snak, spil, lækker mad og dejligt, fælles arbejde var forbi – nu skulle de tilbage til ”samfundet” med varmt vand i bruseren, mobiler og to uger i skole inden en længe ventet juleferie.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0