AnnonceLuk annonce
Politi undersøger anmeldelse om dyremishandling og kattemord

18-11-2019

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En gruppe naboer, der bor i et villakvarter i Kalundborg har igennem de sidste 15 år mistet rigtig mange katte, og de ved nu, at der er en i kvarteret, der skyder kattene, da der er fundet hagl i kroppen på fem katte indtil videre. Personen er meldt til politiet.

Kvarterets katte dør med hagl i kroppen, eller forsvinder sporløst. En gruppe naboer har, i sidste uge, talt omkring 50 katte på 15 år, der er forsvundet, eller er døde efter at blive skudt med hagl. Naboerne mener at vide, hvem der står bag, og har anmeldt personen til politiet. 

Politiet har sendt sagen videre til deres dyreværnsenhed

”Vi følger op på de helt konkrete oplysninger fra anmelderne, ligesom vi følger op på hele situation i området. Sagen er sendt videre til vores dyreværnsenhed med henblik på efterforskning,” fortæller kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

Læs også: Flere katte slået ihjel og skamskudt

Mark- og vejfredsloven foreskriver, at det er katteejerens pligt – på trods af kattens strejfende natur – at holde katten på sin egen grund. Men siden samme lov blev ændret 1. juli 2014, er det ikke længere tilladt at aflive katte, der strejfer rundt på naboernes matrikler. 

”Den generelle bestemmelse i dyreværnsloven, er jo netop, at man selvfølgelig ikke må man gøre et dyr fortræd, med mindre det er selvforsvar. Så man må selvfølgelig ikke skyde en kat selv om, at den bevæger sig ind på ens matrikel. Paragraf 1 i samme lov siger netop, at man skal holde sine husdyr på sin egen matrikel, hvilket dog er svært med en kat. Men at skyde en kat er selvfølgelig ulovligt,” understreger Martin Bjerregaard. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0