AnnonceLuk annonce
Alle skal have mulighed for at få deres drømmeuddannelse

14-11-2019

Astrid Carøe, gymnasieordfører (SF), besøgte Kalundborg Gymnasium og HF onsdag. Privatfoto

Onsdag var Astrid Carøe, gymnasieordfører (SF), på besøg hos Kalundborg Gymnasium og HF. Gymnasiet er et af to gymnasier i Danmark, der har fået mulighed for at tilbyde en 3-årig HF-uddannelse og en 4-årig STX-uddannelse. Selve ordningen i Kalundborg ligner det, man kender fra Team Danmark. Her kan eliteatleter få lov at bruge et ekstra år på deres undersøgelse.

-Jeg mener, at alle unge skal have mulighed for at gennemføre en uddannelse. Derfor skal vi give flere muligheder for at sårbare unge forlænge deres gymnasietid. For alle unge skal have en retfærdig chance for at få deres drømmeuddannelse, siger Astrid Carøe, Gymnasieordfører for SF og valgt i Sjællands Storkreds.

Besøget i Kalundborg var da heller ikke et tilfælde. En undersøgelse fra Rockwool Fonden viser, at knap 10 procent af unge i Kalundborg er sårbare. På besøget mødte hun elever i 3.R, som er en klasse for sårbare unge. De fortalte, at de tidligere var startet på forskellige ungdomsuddannelser, men var endt med at droppe ud af dem, og hvor stolte de er over, at studenterhuen er lige om hjørnet.

-Jeg mødte elever, der ikke før troede på sig selv, og ikke kunne forestille sig, at de kunne gennemføre en uddannelse. Nu har de fundet gnisten og modet til at færdiggøre gymnasiet og komme videre i uddannelsessystemet, siger Astrid Carøe.

Hun vil nu have udbredt muligheden for at forlænge sin uddannelse til flere gymnasier.

-Talent kan udfoldes på mange måder. Hvor dygtig en elev er, handler slet ikke om hvor hurtig man er til at gennemføre en uddannelse. Nogen har behov for mere tid og ro. Vi skal sikre trivslen for de mest udsatte unge, og efter at have set ordningen i praksis, er jeg endnu mere overbevist om det kan være en vej at gå siger Astrid Carøe, og tilføjer:

-SF vil derfor have at flere unge får muligheder for, at tage en almen gymnasieuddannelse på fire år i stedet for tre år, og give flere unge mulighed for at tage en HF -uddannelse på tre år i stedet for to år.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0