AnnonceLuk annonce
Skoleleder med i kogebog

30-10-2019

En af René Tholanders silderetter, der er med i kogebogen. 
Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Skoleleder på Kalundborg Friskole, René Tholander, deltog i Masterchef sæson 5 i 2019, og er nu med i ny kogebog for tidligere Masterchefdeltagere.

René Tholander er skoleleder på Kalundborg Friskole, men han har også en stor passion for madlavning. Han har derfor deltaget i programmet Masterchef, som mange danskere har fulgt med i de sidste par år, når det er rullet over tv-skærmen. Men også i undervisningen, på Kalundborg Friskole, har René Tholander forsøgt at bruge sin interesse og viden til at lære de unge noget om madlavning. Han er nu også aktuel i ny kogebog.

”Jeg har tre passioner i mit liv: Familie og venner, mit job som friskoleleder – og så madlavning. Og heldigvis kan de meget ofte kombineres. På skolen har jeg i mange år forsøgt at give noget af min passion videre til eleverne, når jeg har haft madkundskab, ligesom jeg som regel prøver at diske op med noget nyt og lækkert, når det er min tur i personalets frokostklub,” fortæller han. 

Aktuel med ny kogebog

René Tholander fortæller, at han ikke tidligere havde set programmet Masterchef, men da han så sæson 4 blev han til gengæld fuldstændig fascineret af programmet.

”Jeg så, hvor meget deltagerne rykkede sig igennem sæsonen, og jeg tænkte ret hurtigt: Det vil jeg også prøve. Og det var en helt igennem fantastisk oplevelse, der rykkede min madlavning til et nyt niveau – og åbnede døre til et nyt fællesskab om mad. Så jeg var heller ikke et øjeblik i tvivl, da Ole luftede idéen om en kogebog – for selvfølgelig skulle jeg da være med. Jeg kunne have valgt 1.000 andre retter til kogebogen, men landede på tre silderetter – hvis man vil vide hvorfor, så må man købe bogen,” fortæller René Tholander.

Familie og venner nyder også godt af passionen

Udover elever og kollegaer på skolen, må også René Tholanders familie og venner tage del i passionen.

”Familie og venner må også holde for, når jeg skal udleve min passion. Jeg elsker at have gæster – både for samværets skyld, men også fordi jeg får mulighed for at give den gas i køkkenet. Men jeg holder også af den daglige madlavning. De sidste 40 år, er det mig, der har stået for familiens daglige måltider – og med fem børn, som favner altspisende, vegetarer og kræsne, bliver det nok til mindst 700 forskellige måltider om året i Renés a la carte køkken – og jeg er stadig vild med det,” slutter han.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0