AnnonceLuk annonce
Pres fra Kalundborg, når ny motorvej åbner

04-10-2019

Gruppen af partnerskaber fra Kalundborg, deltog også da 1. etape af Kalundborgmotorvejen blev indviet i september 2017. Arkivfoto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 8. oktober er der officiel åbning af 2. etape af Kalundborgmotorvejen, og både industrien, organisationerne og uddannelserne i Kalundborg Kommune møder op. De har sammen længe arbejdet for, at få Kalundborgmotorvejen ført helt frem til Kalundborg. Åbningen af 2. etape er en god anledning til at fejre denne milepæl, men også til at gøre opmærksom på vigtigheden af, at motorvejen hurtigst muligt forlænges helt til Kalundborg.

Partnerskabet  deltager ved åbningen af de seks nye kilometer vej. Blandt andet for at gøre det synligt, at en af Danmarks helt store vækstmotorer – industrien i Kalundborg og omegn – har færdiggørelse af vej 23 som motorvej meget højt på agendaen. Ganske enkelt, fordi det er en forudsætning for fortsat vækst lokalt, regionalt og nationalt.

Blandt andre vil Novo Zymes, Novo, National Oilwell Varco (NOV), Equinor, Absalon og Kalundborg Forsyning være repræsenteret ved den officielle åbning, hvor transportminister Benny Engelbrecht vil indvie den nyåbnede 2. etape af Kalundborgmotorvejen. Det vil han gøre sammen med viceborgmester John Harpøth, Holbæk Kommune, og borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.

Den nye motorvejsstrækning åbnede for trafik allerede den 20. september og erstatter et langt stykke af den nuværende Skovvejen, der på dele af strækningen blot var en tosporet landevej. 

Om Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen er en udbygning af ca. 1,5 km af Skovvejen til 4-sporet motorvej og yderligere 5 km ny 4-sporet motorvej syd om Regstrup. Den nye strækning har desuden et nyt stort rampeanlæg ved Jernløse. Vejdirektoratet åbnede 1. etape af Kalundborgmotorvejen i 2013 på strækningen fra Elverdam til Kvanløse. Linjeføringen af resten af en fremtidig motorvejsstrækning fra Dramstrup til Kalundborg er undersøgt og fastlagt, men er endnu ikke vedtaget ved anlægslov. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0