AnnonceLuk annonce
Røsnæshallen fylder 50 år

29-09-2019

Lørdag den 5. oktober er der åbent hus i Røsnæshallen i anledning af hallens 50 års jubilæum. Her halinspektør, Ulla Lorentsen, og formand for Røsnæshallen, Hans Erik Melchiorsen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 5. oktober fejrer Røsnæshallen 50 års jubilæum med åbent hus fra  kl. 10 til 13, og der bydes på brunch samt hyggesnak om gamle dage.

Den 15. oktober 1969 blev dørene slået op til en hal, hvor cementen kun lige var blevet tør. Opførelsen af Røsnæshallen var et projekt, som hele sognet tog del i. I 1967 købte man grunden, hvor Røsnæshallen i dag ligger, og der blev givet bemyndigelse til at oprette et haludvalg, hvilket skete i 1968. I 1969 blev den selvejende institution ”Røsnæshallen” således stiftet, og derfra gik det hele meget stærkt. Røsnæshallen var nu en realitet, og lørdag den 5. oktober fejrer man altså 50 års jubilæum.

”Det er jo primært RGI, der bruger hallens faciliteter, og vi kunne sagtens have en hal mere med alle de aktiviteter, der foregår. Foreningslivet lever i bedste velgående herude. Både Nyruphallen og sognegården bliver brugt til forskellige aktiviteter, fordi vi ikke har plads nok,” fortæller formand for Røsnæshallen, Hans Erik Melchiorsen.

Altid travlt i hallen

Der er aktiviteter hver dag i Røsnæshallen, og der er sjældent en weekend, hvor der ikke foregår noget, oftest kampe. 

”Fredag er lige undtagelsen om sommeren, ellers er alle dage mere eller mindre bookede. Vi har kampe i weekenden, og da RGI er en af Vestsjælland største klubber, er der jo også mange medlemmer, der går til forskellige ting,” fortæller halinspektør i Røsnæshallen, Ulla Lorentsen.

Røsnæshallen er selvejende institution, men RGI holder som forening til i hallen, og samarbejdet fungerer godt. Ydermere er mange ældre, i de senere år, også kommet på banen.

Aktiviteter blandt de ældre er nærmest eksploderet de sidste fem til ti år, og det er jo dejligt, at så mange flere af de ældre også er aktive i foreningerne,” siger Hans Erik Melchiorsen, og påpeger, at hvis ikke RGI formår at udfylde timerne i hallen, kan andre foreninger benytte den. 

”Fx har man lige indgået et samarbejde med Røsnæs Friskole, der lejer hallen et par timer om ugen. Udnyttelsesgraden i hallen er særdeles god, og det glæder os, at vi kan få det til at passe, så de også kan få glæde af hallen,”

Ny belysning

Røsnæshallen har nu, med 50 år på bagen, også fået helt ny belysning i hallen, hvilket var tiltrængt, 

”Vi fik lavet nyt lys i hallen lige efter påske, altså i april 2019. Nu kan vi dæmpe lyset til forskellige aktiviteter og arrangementer, og hver idrætsgren har et specielt lys, de gerne vil have, hvilket vi kan efterkomme nu. Men udover, at det gamle lys ikke var så godt, var ophængene også farlige, så det skulle skiftes,” fortæller Ulla Lorentsen, og bliver suppleret af Hans Erik Melchiorsen:

”Det var en stor omkostning, men det hele værd, og vi er også meget glade for og stolte over, at Bent Åge Jørgensens Fond har givet et tilskud til halbelysningen på 135.000 kr.”

Receptionen er lørdag den 5. oktober i Røsnæshallen kl. 10 – 13. Alle er velkomne, men man bedes tilmelde sig på mail: hallen@raklev.dk, eller i hallens cafeteria således, at arrangøren er sikker på, at der er mad til alle.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0