AnnonceLuk annonce
Ung mand fra Høng vinder bronze i Rumænien

20-09-2019

Simon Dalsgaard har vundet bronze til U21 Grand Slam i Ju-jutsu i Rumænien. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

18-årig Simon Dalsgaard fra Høng har netop vundet bronze til U21 Grand Slam i Ju-jutsu i Rumænien.

Simon Dalsgaard er lige kommet hjem fra Rumænien, hvor han vandt sin første U21 medalje ved Grand Slam stævnet i Ju-jutsu, Balkan Open. Ved stævnet mødes dygtige kæmpere fra mange forskellige lande, herunder Rusland, Grækenland og Kasakhstan.  

”Det var nogle hårde kampe, og i den nye gruppe bliver der bestemt ikke givet ved dørene. I første kamp møder Simon en bosnier. Kampen er tæt, men Simon kommer bagud efter nogle hurtige point til modstanderen. Det lykkes Simon at kæmpe sig op til 19-19, men i de sidste sekunder får bosnieren et point for en nedtagning, og Simon taber kampen, og ryger i rækken, der kæmper om bronze. Næste kamp var mod en dygtig og hurtig græker, da de nærmer sig afslutningen af kampen, er Simon bagud, og må derfor satse for at komme ind og score point. I det forsøg får grækeren en del point, så Simon kommer noget bagud, og hans eneste chance er at gå efter Fuld Ippon (teknisk Knockout). Det lykkes Simon at få kastet grækeren, og får sat en "baseball choke" - en effektiv strangulering ind, så grækeren må klappe af - dermed vinder Simon kampen 50-0 på teknisk knock out,” fortæller Birgitte Dalsgaard, der er instruktør og dommer i Høng Ju-jutsu Klub, og fortsætter:

”Sidste kamp er Bronze finalen mod en stærk ukrainer, der flere gange får kastet Simon. Ukraineren er svær at komme ind på, men Simon får fintet for at gå ind til et hoftekast, og går i stedet bagom og kaster ham den anden vej og derefter direkte ned i holdegreb. Hvis Simon kan holde den stærke Ukrainer i holdegrebet i 15 sekunder, vil han vinde bronze. Den danske lejr står på lægter, og råber til Simon at han skal holde.”

Simon Dalsgaard fortæller, efter kampen, at han hørte sine landsholdskammerater råbe til ham, og det gjorde, at han holdt ekstra fast. Efter de 15 sekunder var Simon Dalsgaards sejr på teknisk knock out i hus, og hans første store U21 medalje en realitet. 
Målet er EM i slutningen af oktober. Om han bliver udtaget ved han endnu ikke, men han kæmper for det. Medaljen i Rumænien var et vigtigt skridt, inden da havde han været med landsholdskammeraterne på træningslejr i Ungarn, og om få uger tager han til German Open, som er sidste udtagelsesstævne inden EM. Det kan derfor være svært at nå det hele samtidig med, at han skal passe lektierne, da Simon Dalsgaard går i 2G på HTX i Slagelse. Dog er STE (Slagelse Talent og Elite) en god hjælp, da de bakker op om eleverne, og giver dem mulighed for at have "lovligt" fravær, når der er aktiviteter med landsholdet. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0