AnnonceLuk annonce
Asgers mad blev nydt i havneparken

16-09-2019

12 var mødt op til lækker mad fra Asgers Fisk i Kalundborg Havnepark lørdag aften i forbindelse med projekt ’Havhøst. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag aften var der spisning i Kalundborg Havnepark i forbindelse med projekt ’Havhøst’. Asger Øgelund fra Asgers Fisk havde lavet en spaghettiret med jomfruhummer, da de østers, der skulle have været spist, desværre var dårlige. 

Der var moulefrites og muslingesuppe med brød og aoili. Asger Øgelund havde lavet syltet søsalat - en lækker delikatesse, blev gæsterne ved bordet hurtigt enige om.

”Der var en rigtig god stemning, selv om vi ikke var flere. Forholdene passede perfekt til det antal deltagere i teltet i havneparken. Alt i alt var det et vellykket arrangement både eftermiddag og aften,” fortæller Kirsten Noe, der er en af initiativtagerne bag havhøst.

En maritim nyttehave 

Idéen er at starte en forening i Kalundborg, som skal være en del af det landsdækkende netværk Havhøst, der med støtte fra VELUX Fonden, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden arbejder for at skabe større forståelse for bl.a. økosystemer og marine ressourcer.

”Den vigtigste del er formidlingsdelen, men vi vil selvfølgelig også rigtig gerne, at der bliver stiftet en forening. Der er lige nu tre, der har skrevet sig på listen over interesserede til at starte en forening. Der skal selvfølgelig flere til for, at det kan komme i gang, men vi må mødes, så det kan komme ud af mine hænder. Der er altså plads til mange flere, der har lyst til at starte en maritim nyttehave med muslinger og tang op i fjorden,” siger Kirsten Noe.

Hvad er Havhøst?

Havhøst begyndte for otte år siden under navnet ”Maritime Nyttehaver” som en blå udgave af urban farming i København. I dag er organisationen vokset til en landsdækkende enhed, der beskæftiger tre årsværk, og driver et netværk med seks maritime nyttehaver med en aktiv dyrkningspraksis, herunder i Aalborg, Kerteminde og Ebeltoft. Dertil kommer to steder i landet, der nyligt har etableret foreninger, og er på vej i vandet med dyrkningsanlæg. Udviklingen er hjulpet godt på vej af bl.a. støtte fra VELUX Fonden, der har været med til at løfte de maritime nyttehaver fra lokale initiativer til en landsdækkende bevægelse.

Læs mere om Havhøsts arbejde med maritime nyttehaver på www.havhøst.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0