AnnonceLuk annonce
Stor interesse for at rykke undervisning ud i det fri

14-09-2019

Manglende grej betragtes, af en del skoler, som en barriere for at komme ud, og ofte er der ikke nok grej til en hel klasse. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Skoleklasser over hele landet har, i et hidtil uset tempo, sendt ansøgninger til Nordea-fondens udeskole-pulje, herunder også skoler i Kalundborg, der også gerne vil lave mere undervisning udenfor.

I løbet af en måned blev puljen dog næsten tømt, men nu har fonden besluttet at kvittere for den store interesse ved at lægge en ekstra million kr. oveni.

”Vi bliver uddelt efter først til mølle-princippet”, sagde Nordea-fonden ved lanceringen af udeskole-puljen lige efter skolernes sommerferie. Det var et budskab, der blev opfanget ude på landets godt 1.600 folkeskoler og friskoler.

"Ansøgningerne er strømmet ind i et tempo, vi ikke har oplevet før. I den første uge fik vi 40 ansøgninger om dagen, og inden der var gået en måned, havde vi sendt svar til 475 ansøgere," fortæller direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

Puljen var oprindelig på 2 mio. kr., hvoraf langt hovedparten er uddelt i løbet af den første måned, og på baggrund af den store interesse fra landets indskolingslærere og pædagoger har fonden altså lagt en ekstra million kr. oveni.

Undervisning i naturen er til gavn for børnenes udvikling

Forskning har dokumenteret, at undervisning i det fri er til gavn for skolebørns faglige, fysiske og sociale udvikling. Men manglende udstyr er en barriere for at rykke skolen udenfor, og det var baggrunden for lanceringen af puljen, hvor en klasse i indskolingen kan søge om udstyr for op til 5.000 kr. På Nyrupskolen, Skolen På Herredsåsen og Tømmerup Skole har man netop søgt om grej til naturfag og/eller madkundskab, og det er blevet bevilliget. 

"Og vi er kun blevet bekræftet i, at der ude på skolerne er behov for ekstra grej. Mange lærere fortæller os i telefonen, at det betyder rigtig meget i en skoles lille budget, og at det er en stor glæde, at kunne overraske børnene med nyt udstyr," siger Henrik Lehmann-Andersen.

Det er især grej til undersøgelser af dyr og insekter, som lærerne søger om eksempelvis bestemmelsesduge, fiskenet, akvarier og kasser til insekter. Desuden har grej til undervisning i 'jord til bord'-temaet, hvor lærerne søger om båludstyr for at undervise børnene i naturens spisekammer, og bruger tiden i det fri til at lære børnene om udeliv.

Om udeskolepuljen:
Skoleklasser kan søge op til 5.000 kroner til grej til brug for undervisning i det fri. Det er nemt at ansøge via nordeafonden.dk, og man får svar inden for fire uge. Man kan søge udeskole-puljen fra børnehaveklassen til 3. klasse.

Top 10-liste over det mest ansøgte grej

  • Bålpander
  • Fiskenet
  • Bestemmelsesduge
  • Snitteknive
  • Akvarier
  • Vandkikkerter
  • Bålgryder
  • Krible-Krable kasse
  • Waders
  • Sorteringsbakker


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0