AnnonceLuk annonce
Digital undervisning på Kalundborg Biblioteker

12-09-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteker starter efterårets undervisning op med diverse kurser i sociale medier, apps, digital arv og et liv med internettet generelt.

De begynder med et Facebook begynderkursus, fredag den 4. oktober på Ubby Bibliotek. Her har man mulighed for at lære Facebook bedre at kende, samt blive mere tryg i brugen. Man lærer bl.a. om, hvordan man sikrer sig selv via privatindstillinger, og hvilke forskellige værktøjer, der findes på Facebook.

Gengangere, der var populære

I efteråret er der også mulighed for at tilmelde sig et Android tre-gangs kursusforløb. På Kalundborg Bibliotek - torsdag d. 21. oktober og de følgende to torsdage. Her kan man lære noget mere om, hvad man kan bruge sin Android tablet til. 

”Vi starter en ny tablet op, snakker om sikkerhed, indstillinger, apps, og på de efterfølgende kursusdage, lærer vi mere om, hvordan en Android tablet fungerer,” fortæller Christina Lundgren Madsen, der er bibliotekar på Høng Bibliotek.

I november udbydes kursusrækken ’Ipad for begyndere’. Kom godt i gang, og lær din Ipad bedre at kende. Forløbet strækker sig over tre mandage (første gang den 4. november), hvor man kommer godt rundt om de mange funktioner og indstillinger en Ipad har. Her lærer man også, hvordan man henter og bruger apps. 

Nye kurser

Efter flere opfordringer fra tidligere kursister, udbyder biblioteket to nye kurser. Den 21. oktober er der kursus om ’Skyen’. Her gennemgår vi mulighederne med skytjenester. På en skytjeneste kan man gemme og synkronisere filer online, og mellem computere eller tablets.
Det andet kursus er ’Mac for begyndere’, som er et kursusforløb over to gange, henholdsvis mandag den 13. og 20. januar. Her kan man få tips og tricks for at få mest ud af sin Mac. 

”Sidst vi udbød kurser i ’Digital arv’, var det en stor succes, og alle pladser var optaget. Derfor udbydes kurset igen. Det er vigtigt, at vi forholder os til vores digitale liv, inden at vi dør – hvad efterlader vi os digitalt? Og hvad gør man som pårørende,”siger Christina Lundgren Madsen.

På første kursus onsdag den 30. oktober gennemgås digital post og de digitale dokumenter, man har på sin computer, man skal huske sit nemid. Det andet kursus i ’Digital arv’ omhandler de sociale medier og Google-konto, og finder sted onsdag den 27. november. Hvad efterlader man på Facebook eller på andre sociale medier? Den 8. januar er der mulighed for at deltage i kurset ’Offentlige hjemmesider og Apps’. Dette kursus er for dem, der ønsker at blive mere fortrolige med offentlige sider. 

”Der vil bl.a. blive set på Borger.dk, Biblioteket, filmstriben, Sundhed.dk; men vi ser også på MobilePay og Rejseplanen. Vi vil udforske den selvbetjente verden, og de muligheder den giver,” fortæller Christina Lundgren Madsen.

Tilmelding er påkrævet til alle vore kurser, da der er et begrænset antal pladser. Se mere om tilmelding, tidspunkter, forudsætninger/krav til hvert kursus, og hvor det foregår på www.kalundborgbib.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0