AnnonceLuk annonce
Afrikansk vejrudsigt bliver vist i Kalundborg

06-09-2019

Elever på skoler i Kalundborg Kommune får besøg af en trup unge akrobater og dansere fra Kenya. De optræder bl.a. på Skolen På Herredsåsen den 21. september kl. 14, hvor alle er velkomne.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Elever på skoler i Kalundborg Kommune får besøg af en trup unge akrobater og dansere fra Kenya. De kommer med workshops og en forestilling ’Vejrudsigten’ om klimaforandringer i Kenya.

Elever og ansatte på fem skoler i Kalundborg kan se frem til nogle usædvanlige skoledage, når syv unge fra Nafsi i Kenya sammen med deres træner besøger kommunen i to uger fra den 8. til den 22. september. 

De unge kenyanere er mellem 10 og 22 år, og deres besøg i Danmark er led i en større Europa-turne, der har til formål at styrke den gensidige kulturforståelse, og give viden og indsigt i, hvad klimaforandringer betyder for børn og unge i et land som Kenya. 

Flere af de involverede skoler i Kalundborg benytter da også lejligheden til at arbejde med FN’s verdensmål og specielt med mål nummer 13, der handler om at gøre en indsats for klimaet. Eleverne vil udveksle erfaringer med de kenyanske unge, der fortæller om, hvordan klimaet ændrer sig i Kenya, og snakker om, hvad de som unge kan gøre. Besøget fra Kenya handler også om kulturmødet, og om at få indsigt i hinandens liv, og rundt omkring i kommunen vil mange familier åbne deres hjem og på skift være værtsfamilier for de unge gæster. 

Dans og akrobatik i slummen

Nafsi er en kenyansk kulturorganisation, der arbejder med børn og unge i nogle af hovedstaden Nairobis værste slumområder. Over 300 børn og unge bliver hver uge trænet i akrobatik, dans og musik, og det giver dem nogle fysiske og kunstneriske færdigheder, og nogle alternativer i en virkelighed præget af fattigdom og vold. Hjemme i Kenya har børnene klimaforandringerne tæt inde på livet. I Nairobi er der mangel på vand, og hvor der tidligere var offentlige vandhaner tæt på boligerne, må deres forældre nu købe vand fra private, der ser det som en god forretning.

Manglen på regn betyder lange tørkeperioder, og børnene bliver syge af bakterier, der hvirvles rundt med støvet i de tætbebyggede slumområder. Tørken betyder også, at deres forældre må bruge flere penge på mad, og at mange familier således bliver fattigere.

Europæisk samarbejde

Mange danske kommuner deltager i arbejdet for FNs Verdensmål, og Kalundborg vil de næste tre år være med i et europæisk samarbejde, der med kultur som omdrejningspunkt engagerer og involverer skoler og elever. I år handler det om Kenya og klimaforandringerne, og i 2020 er det en gruppe fra Tanzania, der vil inspirere børn og unge i kommunen. Besøgene arrangeres i samarbejde med den danske kulturorganisation Spor Media.

De unge skal optræde på forskellige skoler, men når de optræder på Skolen På Herredsåsen er der åbent for offentligheden, og alle er dermed velkomne. Det sker den 21. september kl. 14.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0