AnnonceLuk annonce
Udsattedag i Medborgerhuset

29-08-2019

Centerchef for Misbrug og Socialpsykiatri, Mille Schjoldan, (th) gør klar til Udsattedag sammen med de ansatte i Medborgerhuset i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I 2015 blev den første ’Udsattedag’ afholdt i Kalundborg, og de gentager i dag, for 5. gang, succesen i Medborgerhuset i Kalundborg. Det er Kalundborg Kommune, der står bag ’Udsattedagen’ men initiativet er i sin tid taget af politikerne.

Udsattedagen er en dag, hvor udsatte borgere får mulighed for at komme i dialog med forskellige politikere i kommunen, og fortælle dem lidt om, hvordan de mener, at man bedst hjælper udsatte borgere ligeledes, hvad der er vigtigt at have fokus på som kommune i forhold til den gruppe borgere, der jo netop rummer mange forskellige mennesker med forskellige problemer.

Der kommer omkring 200 udsatte borgere, medarbejdere og politikere i løbet af dagen til Udsattedag, der afholdes i Kalundborg Medborgerhus i dag torsdag, hvor også Pernille Højmark er forbi for at facilitere debatten ud fra egne erfaringer med sociale problematikker jf. sin egen opvækst. 

”Hun kommer forbi og snakker med borgerne, og bidrager med perspektiv fra sit liv – sin egen opvækst og erfaringer,” fortæller Mille Schjoldan, der er centerchef for Misbrug og Socialpsykiatri.

Tid til kaffe og snak

Efter Pernille Højmark, som vil være til stede nogle timer, er der fælles frokost i det store telt, hvor man kan snakke med politikere, ansatte og andre borgere. Efter frokost vil der være tid til hyggeligt samvær over en kop kaffe og diverse lækre kager, som de har lavet i medborgerhuset.

Der vil sidde en medarbejder ved hvert bord, hvilket betyder, at når dagen er omme, bliver der skrevet referat af, hvad der blev talt om ved bordet, som efterfølgende bliver sendt til Socialudvalget, der på den måde får information fra de udsatte borgere selv. 

”Det bliver i et lukket forum, da nogle af dem, der har brug for dialog, har det bedst med, at pressen og andre ikke er tilstede. Dagen genererer således en direkte tilbagemelding til Socialudvalget, som de kan bruge videre i deres politiske arbejde,” siger Mille Schjoldan.

Medborgerhuset laver al maden, og står i det hele taget for alt det praktiske. De har været i gang siden kl. 6 i morges, da der skal laves mad til 200 mennesker.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0