AnnonceLuk annonce
Venner og familie i kamp mod sclerose

08-08-2019

Bitten Walsø er indsamlingsleder i Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kampen mod sclerose tages op i Kalundborg den 8. september. Meld dig som indsamler, og støt en god sag.

Søndag den 8. september lyder startskuddet til Scleroseforeningens årlige indsamling. En indsamling, der for første gang er landsdækkende, og hvor tusindvis af frivillige samler ind til forskning i sclerose i alle landets byer, og altså også i Kalundborg.

"Jeg håber, at alle tager godt imod vores indsamlere, når de kommer rundt, og der er stadig mulighed for selv at blive indsamler. Jeg håber, at vi kan få et flot resultat for Kalundborg Kommune, det vil gøre mig glad," siger Bitten Walsø, der selv er ramt af sclerose, og er indsamlingsleder i Kalundborg Kommune.

Samler ind til forskning i sclerose

Scleroseforeningen afholder Scleroseindsamlingen for, at samle penge ind til forskning i sclerose, og dermed komme nærmere en verden uden sygdommen. Scleroseforeningen finansierer nemlig en stor del af den danske scleroseforskning, og det er den forskning, man støtter med indsamlingen. 

Hvordan samles der ind?

Anden søndag i september går flere tusinde frivillige indsamlere fra dør-til-dør med indsamlingsbøtter, og beder om støtte til forskning i sclerose. Du kan også møde foreningens indsamlere foran supermarkeder, på gågader og andre offentlige steder. 

Der er mulighed for at donere med kontanter, men der kan også støttes via MobilPay og sms.

Meld dig som indsamler 

Har man lyst til at være en del af Scleroseindsamlingen, og gøre en forskel for de 16.000 danskere, der lever med sclerose, kan man melde sig som indsamler. Man kan vælge en indsamlingsrute her: www.sammenmodsclerose.dk. Hvert eneste skridt tæller i kampen mod sclerose, så man behøver hverken at kunne gå hurtigt eller langt for at være med. 

Frivillige indsamlingsledere bærer Scleroseindsamlingen frem 

Rundt omkring i landet har Scleroseforeningen flere hundrede frivillige indsamlingsledere, der har valgt at gøre en ekstra indsats i deres lokalområde i forbindelse med Scleroseindsamlingen. Indsamlingslederne står bl.a. for at optælle de indsamlede beløb fra hver indsamler på dagen for indsamlingen.

Flere og flere bliver ramt af den uhelbredelige sygdom sclerose 

Cirka 16.000 danskere lever med sclerose, og hvert år får ca. 650 stillet diagnosen. 

Sclerose er en kronisk sygdom, der angriber centralnervesystemet, og langt de fleste får diagnosen i alderen 20-40 år. For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist. Sclerose kan ikke helbredes, men forskningen gør hver dag fremskridt, og derfor gør hver en krone, der kommer ind i forbindelse med Scleroseindsamlingen, en kæmpe forskel. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0