AnnonceLuk annonce
Lokalt firma vinder strid om firmanavn

08-07-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For otte år siden begyndte Bjarne Jensen fra Kalundborg, der ejer Airmanager Technologies, at producere luftrensningsmaskiner til bl.a. indeklima i huse, der i dag er for dårligt mange steder. Han har dog haft vanskeligheder i forbindelse med firmanavnet.

Airmanager Technologies sælger luftrensningsmaskiner til både virksomheder og private, men firmaet Airmaster i Aars i Himmerland sendte sidste år, via sine advokater, en protest over Bjarne Jensens firmanavn, da de mener, at det ligner deres for meget. Den sag har Bjarne Jensen imidlertid netop vundet.

Den 25. juni 2018, havde direktør og ejer af Airmanager Technologies, Bjarne Jensen, et afklarende møde med Patent- og Varemærkestyrelsen (PVS), hvor en sagsbehandler gennemgik proceduren omkring ansøgning af varemærke. Hun søgte også på det navn, som Bjarne Jensen ville ansøge om, og iflg. sagsbehandleren var der kun et firma - beliggende i Australien, der lignede det navn, som Bjarne Jensen har valgt til sit firma.

”Jeg indsendte herefter to ansøgninger – Airmanager Technologies ApS og Airmanager Technologies ApS + logo. Men den 28. oktober indsender advokatfirma Budde Schou en protest på vegne af firmaet Airmaster i Aars i Himmerland. Den 3. december modtager jeg et brev fra advokatfirmaet Budde Schou. Et brev som jeg anser som et trusselsbrev. Det er ren chikane fra dele af ventilationsbranchen, som ikke ønsker, at jeg på nogen måde skal få fodfæste i markedet. At man kører frem med det tunge skyts i form af en advokat, som har speciale i sager om patent og varemærke vidner om alvoren i sagen. Om man har håbet på, at jeg søgte advokatbistand med en stor regning til følge, for på denne måde at udmatte mig, kan jeg kun gisne om. Men det er, hvad jeg tror. Men den hoppede jeg ikke på. Heldigvis sidder der kloge og forstandige mennesker i PVS, som træffer de korrekte beslutninger,” fortæller Bjarne Jensen.

Advokatens påstand er altså, at der er forvekslelighed mellem Airmaster og Airmanager Technologies ApS. Virksomheden var, efter udsagn fra advokaten, bange for, at kunderne ikke kunne se forskel. Det mener PVS imidlertid godt, at kunderne kan.

”Jeg syntes, at det er at ringeagte kunderne. Dernæst er vores produkter meget forskellige. Hvor Airmanager Technologies sælger udstyr til luftrensning, så sælger Airmaster ventilationssystemer, der også kan rense luften, men på en helt anden måde,” slutter Bjarne Jensen, der er glad og lettet over udfaldet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0