AnnonceLuk annonce
Succes med brilleindsamling fortsætter

02-06-2019

Kim Rørdam fra Lions Kalundborg, klar til igen at indsamle gamle briller i forbindelse med Folketingsvalget. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Når kalundborgensere, på onsdag skal af sted til valgstederne, for at afgive deres stemme, håber Lions Kalundborg, at man vil tage sine gamle briller med, og donere dem i en god sags tjeneste.

I forbindelse med det netop overstået EP-valg havde Lions Kalundborg opstillet indsamlingsbokse for brilleindsamling flere steder i kommunen, det blev en succes med mange indsamlede briller, og derfor stiller Lions Kalundborg op igen når borgerne på onsdag igen skal afgive deres stemme, denne gang til Folketingsvalget.

Lions Kalundborg har opstillet indsamlingsbokse for brilleindsamling på fem steder i Kalundborg kommune, Kalundborghallen, Rynkevanghallen, Tømmeruphallen, Raklev Sognegård og Musisk Skole.

De indsamlede briller sendes til opmåling hos tre produktionsskoler, hvor de renses, opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever marker brillerne med styrke og pakker i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. De var med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande, har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) m.m. Derfor er det også naturligt, at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0