AnnonceLuk annonce
Aktion til fordel for fattige børn i Danmark

09-05-2019

På lørdag den 11. maj er der aktion på Solskinspladsen i Kalundborg til fordel for fattige børn i Danmark.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På lørdag den 11. maj er der aktion på Solskinspladsen i Kalundborg til fordel for fattige børn i Danmark. 

I Danmark lever 64.500 børn i fattigdom, og mange af dem er kommet til på grund af indførslen af Kontanthjælpsloftet. Alene i 2017 er der kommet 12.000 flere fattige børn. I Kalundborg kommune, som ikke er en fattig kommune, lever der 540 børn i fattigdom. 

Derfor vil Næstehjælperne gøre opmærksom på problematikken i Kalundborg, og sætte det på dagsorden, både hos borgerne, men i allerhøjste grad også hos politikerne. Det sker ved at opstille et stort hjerte, formet af små hjerter, med budskabet Stop fattigdom NU. 

Blandt arrangørerne bag aktionen er Anette Barup Jørgensen og Sussi Ryan, der siger: 

”Vi synes det er så vigtigt, at vi gør opmærksom på, hvor mange fattige børn vi har i vores kommune. Vi håber med denne aktion at sætte fokus på, at de ramte børn har brug for alles hjælp og støtte til at få fjernet kontanthjælpsloftet.” 

Aktionen bliver bakket op af blandt andre den lokale folketingskandidat, Jonas Ghiyati, som roser initiativet.

”Jeg er så glad for, at der også lokalt bliver sat fokus på problemet. Jeg er helt enig. Kontanthjælpsloftet skal afskaffes. Ingen børn må vokse op i fattigdom! Det er hul i hovedet, at vi har en lov, der sender så mange børn i fattigdom, for at få 450 mennesker i jobs ud af 29.000.” 

Opvækst i fattigdom får konsekvenser i voksenlivet

Undersøgelser peger på, at en opvækst i fattigdom har konsekvenser for, hvordan børn klarer sig i voksenlivet. Hvis man oplever fattigdom i sin barndom, har man bl.a. udsigt til lavere lønninger og en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet som voksen. 

”Jeg har selv været ramt, da jeg var enlig mor med en datter. Vi måtte sælge alt, hvad vi ejede, og til sidst spiste vi på gulvet. Jeg måtte undvære mad for, at min datter kunne få den nødvendige medicin, som koster mange penge. Til sidst var vi nødt til at flytte i en et værelses på 26 kvm, for det var alt, jeg havde råd til, efter kontanthjælpsloftet ramte mig. Det var en utrolig hård tid, og jeg glemmer aldrig alle de grædende nætter i magtesløshed,” fortæller Maria om sin oplevelse. 

Arrangørerne håber på, at flere slutter sig til, for at vise deres støtte til de fattige børn. Aktionen finder sted på Solskinspladsen i Kalundborg lørdag den 11. maj kl. 8.30 – 10.30.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0