AnnonceLuk annonce
Jom valgte Kalundborg

04-05-2019

Kasidit Triyakul, (Jom) fra Thailand er udvekslingsstudent gennem Rotary Klub i Kalundborg, hvor han har boet i otte måneder. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Jom fra Lampang i Nordthailand er 17 år, og på besøg i Kalundborg og omegn i næsten et år. Han er nemlig udvekslingsstudent igennem Kalundborg Rotary Klub, og når kalenderen skriver slut juni, har han været her i ti måneder, og skal tilbage til Thailand.

I august 2018 ankom Jom til Kalundborg, og han har siden da boet hos en familie i Raklev og Eskebjerg, og bor pt. i Svebølle. Han skal tilbage til Thailand den 29. juni, og inden da er der en masse, han skal nå. Han elsker Kalundborg, er faldet godt til, og har fået gode venner her. Sproget mestrer han efterhånden ret godt, og han øver sig hele tiden.

”Jeg har boet i Raklev, i Eskebjerg og jeg bor nu i Svebølle. Jeg kan rigtig godt lide Kalundborg og Danmark, og folk her er rigtig søde. Jeg valgte faktisk byen, fordi her er så smukt. Og efter at jeg er blevet bedre til sproget, er det også blevet lettere at snakke med mine venner her,” fortæller Jom.

Jom har valgt Danmark, fordi han gerne vil lære dansk kultur og sprog. Inden han kom hertil, vidste han ikke meget om Danmark. Han går i 2. G på Kalundborg Gymnasium, spiller trommer og bas, hygger sig med sine venner, spiller basket i den lokale basketklub, og spiser, med stor fornøjelse, en masse kartofler, rugbrød og lakrids. Han savner dog sol og varme samt sin familie, men elsker alle de nye oplevelser og mennesker, han møder på sin vej.

”Jeg vidste ikke ret meget om Danmark, kun lidt om fodbold. Her er koldt, og jeg kan godt savne sol og varme og thailandsk mad – og min familie selvfølgelig. Men jeg vil altid huske Danmark for alle de søde mennesker, jeg har mødt, den smukke natur, de mange oplevelser, og så også for kartofler, rugbrød og lakrids. Jeg vil helt sikkert vende tilbage sammen med min familie og vise dem, hvor jeg har boet og alle de andre ting, jeg har oplevet,” siger en smilende Jom.

En oplevelse for livet

Carl Andersen fra Kalundborg Rotary Klub er glad for, at Jom har været, og stadig er, så glad for at bo i Kalundborg. 

”Det giver de unge mennesker så meget at komme ud, og 17 år er en god alder at komme af sted i. Faktisk er Jom den første udvekslingsstudent Rotary Klub i Kalundborg har fra Thailand, og det er jo dejligt at se, at det også fungerer så godt. Rotary Klub Kalundborg har selv en dansk udvekslingsstudent i Brasilien i øjeblikket. Vi har en udvekslingsstudent ude om året, og vi modtager en om året. Men vi kunne faktisk godt bruge nogle flere værtsfamilier, ligesom vi opfordrer de unge mennesker og deres forældre til at kontakte os, hvis den pågældende unge går og overvejer at tage af sted som udvekslingsstudent. Vi vil meget gerne hjælpe, og det er jo en oplevelse for livet de unge får, en oplevelse, som man ikke kan købe sig til,” fortæller Carl Andersen, og fortsætter:

”Og så er det en tryg måde at opleve verden på, for der bliver altid taget hånd om de unge mennesker, når de rejser gennem Rotary Klub. Vi følger dem hele vejen, og er der noget, er der altid nogen til at hjælpe.”

Rejselysten

Inden Jom skal tilbage til Thailand, skal han lige nå at se Paris, Berlin og Wien også, idet han skal på Euro-tur inden længe. Derudover er han netop vendt hjem fra Bosnien, hvor han har været på studietur med sin klasse. Men andre kulturer og lande er ikke så fremmede for Jom, da hans familiei Thailand  jo også er en del af Rotary Klub.

”Min storebror har været udvekslingsstudent i Frankrig, og min familie har selv en udvekslingsstudent fra Tyskland boende lige nu,” fortæller han.

Fakta

  • Rotary International er er en verdensomspændende organisation bestående af Rotary klubber med ca. 1,2 mio. medlemmer i ca. 200 lande og geografiske områder. 
  • I Danmark er der ca. 10.000 medlemmer i 263 klubber. 
  • Rotary Klub blev grundlagt af Paul P. Harris i 1905.
  • I Rotary Klub Kalundborg er der 45 medlemmer og i Kalundborg sender man en udvekslingsstudent af sted om året, og modtager en. 
  • På landsplan er tallet ca. 250 hver vej om året.
  • Vil man gerne vide mere om Rotary Klub, kan man gå ind på deres hjemmeside www.rotary.dk/clubs/kalundborgeller www.rotary.dk 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0