AnnonceLuk annonce
Cykler til Danmarks længste velgørenhedsløb 

27-04-2019

Kjeld Christensen og Uffe Kalnæs fra Kalundborg cykler begge for at samle penge ind til forskning i sclerose. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kjeld Christensen og Uffe Kalnæs cykler, sammen med seks andre ryttere, for Team Asferg, hvor de cykler fra København til Skagen i en god sags tjeneste. Nemlig for at indsamle penge til forskning i sclerose.

Lørdag den 4. maj lyder startskuddet for MS BIKE, som er Danmarks længste velgørenhedsløb på to hjul. Her skal godt 170 dedikerede cykelryttere tilbagelægge 737 kilometer fra København til Skagen på under 30 timer. Kjeld Christensen og Uffe Kalnæs fra Kalundborg cykler begge med på Team Asferg, der samler penge ind til forskning i sclerose. 

Det er fjerde gang, at MS BIKE, der er et holdløb for dedikerede cykelentusiaster, finder sted, men første gang, at de to herrer fra Kalundborg er med. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange de vil være om at dele de 737 kilometer, som skal tilbagelægges. Årets udgave tæller derfor alt fra enmandshold til storhold på 20+ deltagere. Eneste krav er, at alle hold skal være i mål i Skagen max. 30 timer efter startskuddet. Team Asferg stiller med otte mand.

Tour de Danmark – en oplevelse for livet

MS BIKE tager deltagerne med på en uforglemmelig rundtur i det danske land. Rytterne kører først sydpå og over den gamle Storstrømsbro, som forbinder Sjælland og Falster. Herfra går turen videre til Fyn over Svendborgsund-broen i 33 meters højde med en fantastisk udsigt til det sydfynske Øhav. Næste stop er solnedgangen over de sydfynske alper, krydsning af den jyske højderyg og derfra cykling gennem natten over det centrale Jylland. Solen står op, når deltagerne ankommer til Limfjorden og markerer deres ankomst til Nordjylland ved Vilsund. Herfra går ruten gennem Vendsyssel ved den rå, jyske vestkyst, før deltagerne til sidst ankommer til Skagen, der er målstregen for MS BIKE.

”Ole Jensens Autoværksted i Kalundborg har sponseret trailer til vores cykler og MBM bilhuset A/S har sponsoreret følgevogn til rytterne, og det er vi rigtig glade for,” fortæller Kjeld Christensen.

Scleroseforeningen er arrangøren bag MS BIKE, og alle donationer, som cykelrytterne samler ind, går til forskning i sclerose. Ønsker man at støtte Team Asferg, kan man donere penge via MobilePay på nr. 16606, eller man kan gå ind på Scleroseforeningens hjemmeside under ’event’ og MS bike 2019, og finde Team Asferg, ligeledes på Facebook.

Fakta MS BIKE

 • Danmarks længste cykel- og fundraising event arrangeret af Scleroseforeningen.
 • Ruten er på 737 km fra København til Skagen fordelt på 15 etaper og på max 30 timer.
 • Det er gratis at deltage i cykelløbet, til gengæld indsamler cykelrytterne penge til forskning i sclerose.
 • Deltagerne vælger selv, hvor mange de vil være på et hold, og hvor mange etaper de hver især vil cykle.
 • MS BIKE starter lørdag d. 4. maj i København og slutter søndag d. 5. maj i Skagen.

Fakta sclerose

 • Sclerose er en kronisk sygdom, hvor kroppen angriber nervecellerne i centralnervesystemet. Det vil sige synsnerverne og nerverne i hjernen og rygmarven.
 • Symptomer kan derfor fx være følelsesforstyrrelser, synsproblemer, lammelser eller kognitive symptomer som hukommelses- og koncentrationsbesvær.
 • Ethvert forløb af sclerose er individuelt, men der skelnes mellem tre former: Attakvis, primær progressiv og sekundær progressiv.
 • I dag lider cirka 16.000 danskere af sclerose, hvor 2/3 er kvinder.
 • Hvert år får omkring 650 danskere stillet diagnosen.
 • Danmark har en af de højeste forekomster af sclerose i verden.

Få mere information på www.scleroseforeningen.dkeller www.mschallenge.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0