AnnonceLuk annonce
Novo Nordisk investerer 650 mio. kr. i Kalundborg

29-03-2019

Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg. Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk investerer 650 mio. kr. i optimering og udvidelse af fabrikker på produktionssitet i Kalundborg.

Fabrikkerne, der i dag producerer produkter til diabetesbehandling, skal bygges om, så de fremadrettet også kan producere næste generation af produkter. Projekterne forventes afsluttet i 2020.

”Investeringerne i fabrikkerne er med til at understrege Novo Nordisks ambition om en fortsat styrket tilstedeværelse i Danmark og Kalundborg. Novo Nordisk producerer i dag ca. halvdelen af verdens insulin i Kalundborg, og vi har været til stede i Kalundborg i 50 år. Alene fra årtusindeskiftet har Novo Nordisk investeret mere end 15 mia. kr. i Kalundborg, der er en hjørnesten i det globale produktionsnetværk,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg.

Novo Nordisk og Novozymes er aktive partnere i Kalundborg Symbiose, der er et ressourcesamarbejde mellem seks private virksomheder og tre offentlige aktører. I symbiosen bliver én virksomheds reststrøm eller biprodukt anvendt som en ressource i en anden virksomheds produktion. Samarbejdet udveksler i dag 22 forskellige ressourcestrømme til gavn for miljø og økonomi.

Novo Nordisks produktionssite i Kalundborg, hvor Novozymes også har produktionsfaciliteter, blev etableret i 1969 og dækker i dag et areal på 1.200.000 m2. Novo Nordisk Kalundborg beskæftiger næsten 3.500 medarbejdere, og de 14 fabrikker udgør en hjørnesten i Novo Nordisks globale produktion. Her produceres 50% af verdens insulin samt en række biofarmaceutiske produkter.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0