AnnonceLuk annonce
Tuberkulose i Kalundborg

26-03-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En kursist fra VUC i Kalundborg blev torsdag i sidste uge indlagt på Holbæk Sygehus, hvor man konstaterede, at han er blevet smittet med tuberkulose. 

VUC i Kalundborg fik fredag morgen besked fra Holbæk Sygehus om, at en af deres kursister var smittet med tuberkulose. De handlede derefter hurtigt til trods for, at risikoen for at andre elever var blevet smittet, var lille.   

Skolen gav straks besked til alle elever og lærere, og fortalte om sygdommen. Derudover kontaktede skolen også embedslægen, der kunne forttælle, at tuberkulose ikke er særlig smitsomt med mindre, man har et nedsat immunforsvar. 

Sygehus rykker ud

VUC i Kalundborg får dog tjekket kursisterne, hvis de ønsker det. Onsdag vil personale fra Holbæk Sygehus besøge VUC i Kalundborg, så klassekammerater og venner til den tuberkulose-ramte kursist kan få taget blodprøver. Efter 10-14 dage vil kursisterne få svar på prøverne. De skal selv være opmærksomme på, om de har de typiske symptomer på tuberkulose, langvarig hoste, blod i spyttet og feber.

Tuberkulose er en infektionssygdom, og skyldes smitte med en bakterie. Sygdommen behandles derfor med antibiotika. Sygdommen findes over alt i verden, men er dog relativt sjælden i Danmark. I 2016 blev der konstateret tuberkulose hos omkring 330 personer, og sidst der blev konstateret tuberkulose i Kalundborg var i 2014.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0