AnnonceLuk annonce
Familieløb, fri bar og flot udsigt

18-03-2019

På lørdag er der mulighed for at besøge det gamle vandtårn på Møllebakken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Motionsløb for hele familien på 3, 5 eller 10 km. Starten går lørdag kl. 11. Løbet er gratis og alle er velkomne. Der vil også være åbent i det gamle vandtårn på Møllebakken.

Kalundborg Forsyning fejrer 125-års jubilæum i samarbejde med 5tårnsmotion og handelslivet. Og med fri (vand)bar på Solskinspladsen.

Gågaden i Kalundborg er klædt på til fest med jazz,(vand)bar, flag og løb, når Kalundborg Forsyning inviterer til jubilæumsfest.

Det er nemlig 125 år siden, det første vandværk blev bygget i byen, og hvad er mere naturligt end at fejre det i forbindelse med Vandets Dag, Datoen for festlighederne er den 23. marts, og det traditionelle vandløb har både start og mål ved Solskinspladsen. 

Løbet skydes i gang klokken 11 ved Solskinspladsen. Der er forskellige længder, så alle kan være med, selv om konditionen måske ikke er så skarp.

Der er både 3 eller 5 eller 10 kilometer ruter at vælge imellem. Løbet er en tradition og hele familien kan være med. Der er plads til børn, forældre og ældre, kort sagt alle, som har lyst til en mundfuld frisk luft. Deltagerne kan selv vælge, om de vil gå eller løbe ruten - og der er også plads til junior i barnevognen.

Tilmeldingen skal ske på hjemmesiden www.5taarnsmotion.dk, hvor der også kan printes diplomer ud efter løbet. Hvis man ikke har lyst til at være med i løbet, er der plads i gågaden til både at heppe på deltagerne og nyder gadelivet med flag og udstillinger.

Både deltagerne i familieløbet og andre i Kordilgade kan få slukket tørsten på Solskinspladsen, hvor Kalundborg Forsyning inviterer på en forfriskning i vandbaren. Vandet kan bæres hjem i en gratis drikkedunk. Det sker, fordi Kalundborg Forsyning gerne vil gøre opmærksom på, at det slet ikke er nødvendigt med flaskevand for at få slukket tørsten.

Den musikalske underholdning sørger Nida Jazzband for. De underholder på Solskinspladsen.

Siden 1992
Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, som sætter fokus på rent drikkevand. Den blev formelt foreslået på Agenda 21 på FN’s konference for miljø og udvikling i 1992 i Rio de Janeiro. Vandets Dag blev derefter formelt vedtaget af FN´s generalforsamling, og de fleste danske vandforsyninger markerer nu dagen. 

Med vedtagelsen af FNs globale verdensmål, er rent drikkevand og rensning af spildevand et fremtidigt fokusområde for alle verdens lande, og selvfølgelig også for Kalundborg Forsyning. Vandets Dag er officielt den 22. marts, men i Kalundborg markeres dagen lørdag den 23. marts for at give alle, der har lyst, muligheden for at være med til arrangementerne i midtbyen af Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0