AnnonceLuk annonce
Video: Træer sprunget i luften på Møllebakken

15-03-2019

Tekst og video: Jens Nielsen

Fredag lige omkring middag blev de to træer sprængt i luften med et ordentligt brag på Møllebakken i Kalundborg. Yderlig fire træer sprænges i løbet af eftermiddagen fredag.

Kan man forbedre naturen ved at sprænge træer i luften? Svaret er ja. Fredag eftermiddag blev toppen sprængt af seks store bøgetræer på Møllebakken i Kalundborg. Formålet er nemlig at udbygge biodiversiteten og give plads til unge træer.

I alt blev der anvendt 7,5 kg. dynamit til sprængningen af de seks træer. Fredag lige over middag blev de to første træer sprængt i luften med et ordentligt brag og hele kronen af de to træer faldt til jorden.

Inden sprængningen var hele Møllebakken blevet spærret af for færdsel, og kommunens medarbejdere bevogtede alle indgange.

Efterligner naturen

Mange gamle træer med store kroner kan kvæle undervæksten af nye, unge bøgetræer, og derfor må nogle af de gamle trækroner nu vige pladsen til fordel for nye. De gamle træer sprænges 6-8 meter over jorden, og kronerne bliver liggende i skovbunden for at efterligne naturen og styrke biodiversiteten i skoven. Når stammerne står splintrede tilbage, simulerer det naturens egen udtynding ved fx lynnedslag eller storm.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12055