AnnonceLuk annonce
Stor lokal glæde over motorvejsbeslutning

13-03-2019

Det var Martin Damm som gav kage på rådhuset onsdag, en kæmpe lagkage med en motorvej påtrykt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er stor lokal glæde over regeringen og Dansk Folkepartis netop offentliggjorte infrastrukturplan, som Kalundborgmotorvejen er med i. Borgmester Martin Damm fejrede begivenheden ved at købe en kæmpe lagkage med et billede af en motorvej påtrykt, til medarbejderne på rådhuset.

Regeringen og Dansk Folkeparti har onsdag formiddag offentliggjort deres infrastrukturplan og her er der godt nyt for Kalundborgmotorvejen.

Med i planen er det sidste stykke fra Regstrup og helt frem til Tømmeruprundkørslen, som anlægges over tre år med start i 2023 til en samlet pris på 1,8 milliarder kroner.

Beslutningen om den længe ventede motorvej har i den grad vakt glæde lokalt.

”Vi har arbejdet med det her i årtier, nu er det en politisk aftale at motorvejen kommer, og den står til udførelse i første halvdel af den næste investeringsperiode, nærmere bestem i 2023, det hedder vel ikke rute 23 for ingen ting, men selvfølgelig ville vi gerne have at den var færdig nu, men det vigtigste er at nu er der truffet en beslutning, fordi nu begynder andre at navigere efter det investeringsmæssigt i virksomhederne, og jeg er helt sikker på at vi nu får mange forespørgsler på erhvervsjord,” siger borgmester Martin Damm (V), som i dagens anledning har fået lavet en kæmpe lagkage med en motorvej på, som onsdag eftermiddag blev delt ud til medarbejderne på rådhuset på Holbækvej.

Martin Damm er også sikker på at skulle der komme et rødt flertal efter valget, så vil det ikke ændre på beslutningen om motorvej helt til Kalundborg.

”Alle på nær Enhedslisten har jo sagt at der skal være motorvej til Kalundborg, så Socialdemokratiet, SF og de Radikale vil jo få svært ved at gå ud at sige, nej det mente vi ikke alligevel,” siger borgmesteren.

Også hos Novo Nordisk er der glæde over at motorvejen endelig er besluttet politisk.

”Vi har med glæde modtaget beskeden om, at Kalundborgmotorvejen er med i den netop offentliggjorte infrastrukturplan.

I Kalundborg ligger Skandinaviens største biotekproduktion. Her finder man blandt andet verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion og Danmarks største raffinaderi. 
Virksomhederne i byen inkluderer bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark og Ørsted. I Kalundborg er også en større uddannelsessatsning indenfor bioteknologisk produktion og procesteknologi.

Der investeres massivt i både grøn omstilling samt i opbygning af de komplekse bioteknologiske produktionsanlæg i Kalundborg. Novo Nordisk alene har siden årtusindeskiftet investeret mere end 15 mia. DKK, og vi forventer fortsat at investere massivt i udvidelser og optimeringer af vores facililter i Kalundborg.

Det er afgørende, at infrastrukturen fortsat styrkes, så det bliver lettere at komme til og fra et af Produktionsdanmarks betydningsfulde vækstområder.” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk, Kalundborg.

Største politiske sejr nogensinde

Der er også glæde hos Venstres finanspolitiske ordfører, Jacob Jensen,

”Det har været en intensivt forløb helt til det sidste, men nu er beslutningen taget, og jeg er rigtig glad, det er min største politiske sejr nogensinde, det her er noget vi har arbejdet på i mange år, ikke bare politisk men også fra erhvervslivet og kommunal side. Nu kan vi endelig kalde det Kalundborgmotorvejen, det er en kæmpe glæde."

Jacob Jensen ved ikke på nuværende tidspunkt hvor arbejdet sættes i gang fra, men oplyser at der politisk ikke er noget til hinder for at arbejdet kan starte i Tømmerup, eller for den sag skyld, fra begge ender.

Det har vi gået og ventet på i mange år, jeg er måske lidt ærgerlig over at der først er start i 2023, men lad os nu bare glæde os over det, det bliver rigtigt godt for Kalundborgområdet, det er meget mere end bare et stykke asfalt, det får meget stor betydning for erhvervsudviklingen her i området,” siger Bent Rasmussen, direktør for Kalundborg Havn.

Og erhvervschef Jens Lerager fra Kalundborgegnens Erhvervsråd er også glad for den gode nyhed.

”Det er rigtigt gode nyheder, nu er der sat navn og sted på projekterne, og der er et flertal for forslaget, og skulle det se anderledes ud efter et valg, så er jeg sikker på at der stadig vil være et flertal for motorvejen til Kalundborg, der er ingen politikere som tør stille sig op til et vælgermøde og sige at der alligevel ikke kommer motorvej til Kalundborg.”

 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0