AnnonceLuk annonce
Unge har fået kunder i deres eget firma

09-03-2019

De unge fra 'Y-Camp' ordner de grønne områder hos Intertek Caleb Brett på Dokhavnsvej. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En gruppe unge mellem 15 og 18 år fra Klosterparkvejskvarteret startede deres egen virksomhed ’Y-Camp’ tilbage i november. Nu er der kunder i butikken, bl.a. Intertek Caleb Brett i Kalundborg.

En gruppe unge mellem 15 og 18 år, har i tæt samarbejde med Tryghed og Trivsels boligsociale projekt i Kalundborg, tilbage i november, oprettet den socialøkonomiske virksomhed ’Y-Camp’, med ejerskabet forankret i ungegruppen.

Formålet er at styrke de unges arbejdsfærdigheder og give dem kendskab til de grundlæggende normer og spilleregler der gælder på arbejdsmarkedet.

Nu er der kunder i butikken, bl.a. firmaet Intertek Caleb Brett på Dokhavnsvej, hvor de unge to gange om ugen vasker firmabiler, sørger for frugt til personalet og passer de grønne områder.

”Vi synes det lød spændende, og når man ved at der er udfordringer nogle steder, så har vi har et socialt ansvar som virksomhed, derfor valgte vi at gå ind i projektet,” fortæller Brian Qvist Jacobsen, salgs- og projektmanager hos Intertek Caleb Brett i Kalundborg, og fortsætter,

”Der er en række små ting som man ikke får gjort i hverdagen, det kan de hjælpe med, og vi kan se at de unge løfter sig med opgaven, der bliver taget en form for ejerskab for opgaven, og vi har tillid til at vi kan stole på dem, og det går rigtigt godt.”

Intertek Caleb Brett, der på verdensplan har 43.000 medarbejdere, heraf 45 i Kalundborgafdelingen, har bl.a. også sørget for at alle de unge har fået ens trøjer med firmalogo.

Det er Ahmed Bichtaoui og Henrik Lykke fra Tryghed og Trivsel der i samarbejde har udviklet ideen til en anden måde at have et fritidsjob på.

De unge med det nye firma ’Y-Camp’, tilbyder stort set alle former for forefaldende arbejde, det kan være oprydning, bilvask, sørge for at vande blomster på kontorer, havearbejde, feje fortov, ja mulighederne er mange, og det nye firma tilbyder ydelserne til både firmaer og private.

”Det er for at hjælpe de unge ind på arbejdsmarkedet, de ved de skal gå i skole og de ved at der findes noget arbejdsliv, men hvad er det, det er det vi kan hjælpe med. Jeg håber at Kalundborg by kan se ideen i projektet og virkeligt byder ind med opgaver,” siger Henrik Lykke, og fortsætter,

”Det er en lærestation, det er helt fra scratch, hvordan tager man ukrudt op, hvordan holder man på en kost, hvordan vasker man en bil, og så er det en helt ny måde at have et fritidsjob på, og jeg håber ideen vil sprede sig, det skal være meget nemmere for virksomhederne at tænke fritidsjob, så man slipper for ansættelser, det er hurtigt og nemt for virksomheden at få løst nogle små opgaver, og så bliver der bare sendt en faktura.”

Slipper for at begå kriminalitet

En af de unge som er med på holdet og i gang med at vaske firmabiler da TV-Kalundborg møder dem hos Intertek Caleb Brett, er 15-årige Souliman.

”Jeg bor på Klosterparkvej, så for at jeg ikke skal komme ind i de forkerte grupper og begynde at begå hærværk og anden kriminalitet, så kan jeg arbejde her. Det er jeg rigtigt glad for,” siger Souliman, mens der er godt gang i børste og vand.

Kæmper på lige vilkår

’Y-Camp’ kæmper på lige vilkår, der er tegnet overenskomst med 3F, de unge skal lære hvad der skal til for at begå sig på arbejdsmarkedet, oplyser Henrik Lykke, som for tiden har aftale med fem virksomheder, men har fået henvendelser fra flere, derfor arbejdes der i øjeblikket med et finde en række frivillige voksne som kan være med som mentorer for de unge.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0