AnnonceLuk annonce
Fællesspisning med ”Emma Gad” i Ubby Forsamlingshus

06-03-2019

Arbejdsgruppen består af Niels Brødsgaard (Hvidebæk Lokalråd), Jens Birk Kristoffersen (Arkivleder ved Hvidebæk Arkiv), Bente Andersen (Formand for LOF ́s bestyrelse), Kim Nielsen (forpagter af Ubby Forsamlingshus), Jørgen T. Madsen (journalist og forfatter af jubilæumsskriftet), Stine Veisegaard (Kalundborg Biblioteker). Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Tirsdag den 26, marts giver Pia Fris Laneth et portræt af en usædvanlig kvinde, der levede i en tumult periode af danmarkshistorien. 

Ubby Bibliotek- og Forsamlingshus har inviteret Pia Fris Laneth til at komme og holde foredrag om ’Emma Gad – Takt og tone i 100 år’ tirsdag den 26. marts. "Lad dem ikke helt beherske af deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en vigtig samtale." Sådan skrev Emma Gad i sin uopslidelige ’Takt og Tone’, der er fyldt 100 år. Det er arbejdsgruppen bag fejringen af Ubby Forsamlingshus jubilæum, der har inviteret til både fællesspisning og foredrag. Dørene åbnes kl. 18, og kl. 19 går Pia Fris Laneth på scenen, og portrætterer Emma Gad.

Emma Gad levede i en tumultarisk periode af danmarkshistorien. Hun var dramatiker og journalist, førende medlem af Dansk Kvindesamfund og admiralinde. I hendes etikettebog fra gullaschtidens Danmark ” Tak og Tone” kunne opkomlinge og andet godtfolk orientere sig om sociale spilleregler i samfundets øvre sociale lag – regler, som i høj grad satte normerne for god opførsel i resten af samfundet.

Pia Fris Laneth er uddannet politolog på Københavns Universitet. Hun har arbejdet på Danmarks Radio, som tilrettelægger af montager og på Dagbladet Information som politisk-økonomisk journalist samt indlands- og udlandsredaktør. Pia Fris Laneth debuterede med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”, som hun modtog både LO’s kulturpris og KRAKA-prisen for. Hendes seneste bog ”1915 – da kvinder og tyende” vandt Weekendavisens litteraturpris, og Statens kunstfond præmierede den som en af årets bedst bøger. I 2018 udgav Pia Fris Laneth sammen med Jytte Hilden bogen " Takt og Tone til tiden". 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk under ”det sker”, eller via LOF Nordvestsjælland.

Ubby Forsamlingshus fylder 100 år

I anledning af, at Ubby Forsamlingshus fylder 100 år i 2019, er der nedsat en arbejdsgruppe, som har sammensat et program, der skal markere forsamlingshusets jubilæum. Arbejdsgruppen består af Niels Brødsgaard (Hvidebæk Lokalråd), Jens Birk Kristoffersen (Arkivleder ved Hvidebæk Arkiv), Bente Andersen (Formand for LOF ́s bestyrelse), Kim Nielsen (forpagter af Ubby Forsamlingshus), Jørgen T. Madsen (journalist og forfatter af jubilæumsskriftet), Stine Veisegaard (Kalundborg Biblioteker).

Arrangementerne i anledning af 100-års jubilæet kan ses på https://www.kalundborgbib.dk/Ubby100aarFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0