AnnonceLuk annonce
Ombygning af anlæg skal fjerne lugtgener

06-03-2019

Der er blev blæst 380 M3 nye Lecanødder ind i filtret, og de store sorte rør er den nye rørføring. Lecaén bliver nu podet og filtret vil langsomt begynde at virke. Foto: Kalundborg Bioenergi A/S. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Bioenergi A/S, der har til huse på Asnæsvej i Kalundborg har stadig problemer med, at anlægget lugter. De har derfor valgt at ombygge anlægget i håb om, at det vil fjerne lugtgenerne helt. 

I slutningen af december besluttede man hos Kalundborg Bioenergi, at man ville foretage en systematisk gennemgang af hele anlægget, da der stadig er store udfordringer med lugtgener fra anlægget. På baggrund af gennemgangen har man bl.a. allerede justeret sikkerhedsventiler, optimeret ventilationsanlæg i haller, samt gennemført forsøg med udblæsning af halm på efterlagertanke for at undgå udslip, når tankenes forseglingsdug påvirkes af blæst. Men derudover har man nu siden slut februar været i gang med en større ombygning af anlægget for at gøre det lugtfrit.

”Desværre oplever flere af vores naboer stadig, at de i perioder bliver generet af lugt fra vores anlæg. Det skal vi have løst, og derfor er vi nu gået i gang med en ombygning,” fortæller Erik Lundsgaard, der er driftschef hos Kalundborg Bioenergi.

  

Ombygningen har krævet, at folkene på biogasanlægget midlertidigt har måtte tage luftfilterenheden ud af drift. Det har givet lugtgener, men det er virksomhedens forventning, at ombygningen vil give forbedringer og reducere lugtgenerne, så det dermed kan løse de sidste udfordringer med lugtproblemerne.

”Vi gør alt, hvad vi kan for at få løst de sidste problemer, som gør, at nogle af vores naboer stadig bliver generet af lugt. Vi håber og forventer, at vi med de kommende tiltag får løst de sidste udfordringer med lugt. Faktisk går arbejdet med ombygningen af biofiltret rigtigt godt, og vi er på nuværende tidspunkt lidt foran tidsplanen,” siger Erik Lundsgaard.

Har man lugtgener fra biogasanlægget, henviser de til deres hotline, hvor man kan ringe 24/7 med spørgsmål og lig. Nummeret er 99 55 86 86.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0