AnnonceLuk annonce
Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4x48

07-02-2019

De første taxier er allerede monteret med det nye logo, og allerede fra uge syv er Kalundborg Taxa blevet til Dantaxi 4x48. Privatfoto

Alle fem vognmænd fra Kalundborg Taxa med tilsammen 11 taxier, har valgt at nedlægge Kalundborg Taxa som selvstændigt taxafirma. Men den lokale taxikørsel fortsætter. Vognmændene og chaufførerne vil forsat betjene kunderne som hidtil, men nu med Dantaxi 4x48’s logo på dørene. Andre forskelle bliver, at taksterne skal beregnes på en ny måde, og Kalundborg indgår i et stort taxikørselsområde, der dækker store dele af Sjælland. 

Kalundborg Taxa kunne i september 2017 fejre 90-års jubilæum, men nu nedlægges Kalundborg Taxa, og vognmænd og chauffører bliver fremover tilsluttet Danmarks største taxaselskab, Dantaxi 4x48.

Formand i Kalundborg Taxa Kim Grøn forklarer om baggrunden for beslutningen,

”Vi glæder os til at blive en del af et selskab med landsdækkende kørsel og en stor organisation, hvor der er dygtige og kompetente folk til at tage sig af de administrative fællesfunktioner og udvikling.  Skiftet sker som en helt naturlig følge af et mangeårigt og godt samarbejde mellem Kalundborg Taxa og Dantaxi 4x48. Det vil stadig være de samme lokale vogne og de samme chauffører som vores mange gode trofaste kunder møder når de ringer efter en taxi. Idet der bevares en kontaktperson i Kalundborg som dagligt planlægger den faste kørsel, vagtplaner osv. og som samtidig fungerer som bindeled mellem Kalundborg og Hovedkontoret i Virum.”

Direktør i Dantaxi 4x48 Carsten Aastrup, der har stor erfaring i at samarbejde med taxivognmænd over hele landet udtaler:

”Vi ser frem til at byde velkommen til alle vognmænd, chauffører og ikke mindst kunderne i Kalundborg. Aftalen vil bevare og styrke taxidækningen i området”. 

Telefonbetjeningen flytter tættere på – og taxien kan snart bestilles via app.

Telefonbetjeningen og faktureringen i Kalundborg Taxa er i de seneste seks år blevet varetaget af Randers Taxa. Nu flyttes betjeningen tilbage til Sjælland. Når borgerne i Kalundborg fremover ringer til det kendte nummer 59 51 51 51, er det personale i Virum, der svarer. De 11 vogne kobles på den landsdækkende taxi-app MOOVE, så taxien kan bestilles til fast lav pris - helt uden om en evt. telefonkø.     

Nye takster 

Med overgangen til Dantaxi 4x48 kommer taxierne i Kalundborg til at køre efter samme takster som Dantaxi 4x48’s øvrige vogne på Sjælland. Takststrukturen følger Trafikstyrelsens regler, og det betyder, at taxituren fremover skal beregnes ud fra en starttakst, kilometertakst og en minuttakst. 

”Kunderne skal til at betale en minuttakst på 6,76 kr. i dagstimerne og 3,35 kr. nat og weekend – til gengæld sænkes starttaksten i nogle tidsrum og i dagstimerne sænkes kilometertaksten fra de nuværende 15 kr. til 9 kr. Nogle ture bliver lidt billigere - andre lidt dyrere”, siger direktør Carsten Aastrup.

De første taxier er allerede monteret med det nye logo, og allerede fra uge syv er Kalundborg Taxa blevet til Dantaxi 4x48. 

Om Kalundborg Taxa

11 Taxier. Grundlagt 1927. Formand for bestyrelsen er Kim Grøn. 

Om Dantaxi 4x48 i Region Sjælland og Region Hovedstaden 

Med det nye samarbejde udfører Dantaxi 4x48 taxikørsel i følgende områder i Region Sjælland: Greve, Guldborgsund, Kalundborg, Korsør, Køge , Lejre, Roskilde, Skælskør, Slagelse og Vordingborg. Dantaxi 4x48 ’s vogne indgår i et omfattende samarbejde på tværs af Sjælland og Region Hovedstaden. Taxierne hjælper hinanden på kryds og tværs  af de tidligere køreområder, og 1.200 taxi’er deltager i samarbejdet.   

Største taxiselskab

Dantaxi 4x48 er Danmarks største taxiselskab. På landsplan er over 1.700 taxier tilsluttet selskabet, og selskabet udfører taxikørsel i mere end 60 kommuner.  Selskabet står bag den landsdækkende taxiapp MOOVE. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0