AnnonceLuk annonce
Fra Sejerø til Sumatra

24-01-2019

Gamle billeder fra Arne Hendrichsen bedsteforældres rejse til Sumatra. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Nu har du mulighed for at tage med på en historisk rejse til det tidligere Hollandske Ostindien sammen med Arne Hendrichsen, der holder foredrag torsdag den 7. februar.

Torsdag den 7. februar kl. 19 åbner Svebølle Kvik Bibliotek dørene, og giver mulighed for at komme med på en anderledes rejse i ord og billeder igennem verdenshistorien. Foredragsholderen er Arne Hendrichsen, som har forsket i sine bedsteforældres skæbne. Flere års studier af dokumenter, breve, avisartikler og fotos ligger bag fortællingen om Arne Christian Holm Skjoldager og hans hustru, der i 1920’erne drog på en eventyrlig rejse til Sumatra. Arne Christian Holm Skjoldager er født på Sejerø, og kom som ung i lærer på et gartneri i Viskinge ved Svebølle. Han ville dog gerne på eventyr, og det kom han. 

Det bliver en spændende skæbnefortælling, der samtidig beretter om en usikker tid i verdenshistorien. Det er historien om en rejse med Den Transsibiriske Jernbane, dampere og livet under anden verdenskrig, hvor japanerne besatte Sydøstasien. Undervejs vises masser af billeder på storskærm, som er autentisk fotos, som Arne Henrichsen har fundet i sin research af disse to danskeres skæbne. 

Arne Henrichsen er fotograf med en fortid inden for luftfart, men han har undervist i store dele af sit liv, og har derfor erfaring i at holde foredrag. Værterne til foredraget er Kalundborg Biblioteker, Bjergsted Lokalhistoriske forening og den frivillige Biblioteksgruppe i Svebølle, som støtter op omkring Kvik Biblioteket, det har til huse i Svebølle Aktivitetscenter.

Biblioteksgruppen og Lokalhistorisk forening sørger for kaffe, te og noget sødt til tanden i pausen. Billetter købes via www.kalundborgbib.dkeller ved personlig henvendelse på et af Kalundborg Biblioteker.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0