AnnonceLuk annonce
Opbakning til en attraktiv Kalundborg bymidte

22-01-2019

Borgermøde om, hvordan man gør Kalundborg midtby mere attraktiv. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune var i går vært ved et borgermøde om, hvordan Kalundborg bymidte gøres mere attraktiv, og rigtig mange borgere var mødt op for at høre mere om planerne samt for, at give deres besyv med.

Teknik- og Miljøudvalget afholdte i går borgermøde for at informere om helhedsplanen for Kalundborg Bymidte, hvilket blev taget godt imod, og mødet var velbesøgt - fyldt med borgere med ønsker og idéer. Derudover var hele Teknik & Miljøudvalget også repræsenteret ved mødet, der blev holdt i samarbejde med konsulentfirmaet Niras.

På mødet blev borgerne præsenteret for det forløb, der har været i forbindelse med planen, samt fem løsningsforslag. Herefter fik borgerne ordet, og alle var meget positive over for, at man nu vil gøre noget for, at gøre Kalundborg bymidte mere attraktiv, dog var der lidt forskellige opfattelser af, hvad det indebærer. Nogle gik meget op i, at Kalundborg skulle være cykelvenlig, andre ville nødig miste parkeringspladser. Nogle ønskede plads til rolige steder, fordybelse og natur, mens andre ønskede, at der skal være mere liv, at der skal åbnes caféer og butikker. De fleste var dog enige om, at midtbyen ville have godt af nogle grønne områder. 

Historiens vingesus

Derudover var der meget snak om, at netop Kalundborg har en rig historie, som man faktisk slet ikke udnytter til fulde. Flere borgere var inde på, at man i Kalundborg skal udnytte den bygningsrigdom, vi har i byen. Der blev talt om Ribe, der er en turistmagnet netop pga. byens rige historie – men faktisk kan Kalundborg gøre det endnu bedre taget Højbyen og den historie rigdom, der findes der, i betragtning.

De fem områder, man taler om, der skal forbedres er, Torvet, Klostertorvet, Skibbrogade, Bredgade og Øen, dog ville flere borgere meget gerne tale om områderne omkring midtbyen også, men formand for Teknik & Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen  (V) fik dem på andre tanker.

”Det må så blive i et andet projekt. Det, vi her snakker om, skal være meget konkret i de områder, som man har besluttet, der skal laves mere attraktive for borgerne og meget gerne også for vores gæster. Vi vil gerne vise folk, at de er velkomne her i byen. Det skal være en helt konkret plan, ikke en luftig en af slagsen, som vi politikere ofte bliver beskyldt for at lave. Vi skal i gang,” sagde Jakob Beck Jensen med et smil.

Og netop smil og grin var der plads til, eftersom ikke alle var enige om, hvad der skal til for, at byen bliver mere attraktiv, og det gav nogle til tider sjove ”sammenstød”.

Fonde skal give penge til projektet

Endelig blev det understreget, at det handler om at få så mange penge som muligt til projektet fra Realdania, der allerede har givet penge til projektet i form af penge til at udvikle planerne. Men derudover håber man også på støtte, når man skal i gang med det helt konkrete arbejde, da Realdania netop har en pulje til den slags projekter i større provinsbyer i hele Danmark. Derudover søger kommunen også andre fonde, ligesom Kalundborg Kommune selv giver et beløb.

Helhedsplanen vil blive behandlet igen, og endeligt godkendt på Teknik- og Miljøudvalgets møde i begyndelsen af februar.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0