AnnonceLuk annonce
Kaare Johannesen er tilbage i Kalundborg

20-01-2019

Kaare Johannesen besøger endnu engang Kalundborg. 

kontakt@tv-kalundborg.dk

Reerslev Forsamlingshus inviterer til fællesspisning og foredrag med Kaare Johannesen mandag den 4. februar.

Kaare Johannesen sætter fokus på familiebegrebet igennem historien, når han afholder foredraget" Familieliv – fra nomadestamme til kernefamilie" mandag d. 4. februar. Det er projekt Liv I Forsamlingshusene og Reerslev Forsamlingshus, der har inviteret den kendte historiker til at dele ud af sin store viden. Aftenen begynder med fællesspisning kl. 17.30, og fortsætter med foredrag kl. 19.

Familien er rammen om det moderne, danske liv. Fra politisk hold tales der om ”familieværdier”, vi fejrer den traditionelle ”familiejul”, og tager på ”familieferier” – muligvis endda i vores ”familiebil”. En stor del af danskerne bor i énfamilieshuse. Familien er definerende for den moderne dansker, den er selve kernen i vores identitet. Men hvordan har familien egentlig set ud, set i et historisk perspektiv? Har familien altid været indrettet, som den er nu, med far, mor, 2,4 børn og en kanariefugl? Er familien en naturgiven ting, eller er den kulturelt betinget?

I foredraget følger man de sociale strukturer, der siden de ældste tider har formet dagliglivet og omgangsformer. Vi hører også om, hvordan en tabt krukke korn, den katolske kirke og en dampmaskine hver på sin måde har haft enorm betydning for vores måde at indrette os på.

Kaare Johannessen er en af landets mest engagerede og medrivende historieformidlere. Selv kalder Kaare Johannesen sig for "stand-up historiker". Han er kendt for at overraske publikum med sin anderledes tilgang til den historiefortælling, som de fleste af os kender fra bibliotekets støvede bøger. Han har flere gange besøgt Kalundborg Kommune, og hver gang er billetterne revet væk. Det anbefales derfor at være hurtigt med tilmelding, som sker direkte til Reerslev Forsamlingshus på tlf.: 60 72 54 19. 

Arrangementet er en del af " Liv I Forsamlingshusene" - www.kalundborglif.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0