AnnonceLuk annonce
Kalundborg med i den nye landsdækkende læselystkonkurrence

16-01-2019

Mihaela Boock-Jensen, børnebibliotekar på Kalundborg bibliotekerne, klar med endnu en læselystkonkurrence for børn. Arkivfoto: Jens Nielsen

Kalundborg Bibliotekerne er med i den nye landsdækkende læselystkonkurrence, Vinterbogen. Vinterbogen er udsprunget af den populære læselystkampagne, Sommerbogen, og er målrettet skoleklasser. Kampagnet kører fra d. 28. januar til d. 28. februar 2019.

For første gang i år kan skoleklasser på 1.-6. klassetrin deltage i den nye læselystkonkurrence, Vinterbogen. Kampagnen henvender sig til skoleklasserne og skal inspirere til læselyst gennem delinger af læseoplevelser eleverne imellem.

Vinterbogen er udarbejdet af Biblo på baggrund af opfordringer fra flere skoler, der savner forløb med inspiration til læsning, som er målrettet skoleklasserne. Formålet med kampagnen er at få så mange skoleklasser til at læse og dele deres oplevelser med hinanden, så andre elever kan blive inspireret til også at læse. En ny undersøgelse  af børns læsevaner viser nemlig, at børn gerne vil inspirerer og inspireres af hinanden gennem gode anmeldelser og anbefalinger. Netop derfor er Vinterbogen et godt værktøj for bibliotekarerne og skolelærerne, da kampagnen sætter fokus på nye og anderledes metoder til at (gen)finde børns læselyst.

Kalundborg Bibliotekerne har valgt at invitere de lokale skoleklasser ned på biblioteket for at inspirere eleverne til at dele inspirerende læseoplevelser:

”Bibliotekarer er gode til at inspirere til læselyst gennem eksempelvis booktalks og lignende, som vi har gjort i forbindelse med Sommerbogen. Men det fede ved Vinterbogen er, at der nu kommer endnu mere fokus på, at børn skal inspirere børn,” fortæller Mihaela Boock-Jensen, børnebibliotekar på Kalundborg bibliotekerne.

Vind et forfatterbesøg til din klasse

Udover at give idéer til nye metoder for at inspirere til læselyst, har Vinterbogen også en stor national konkurrence, som skoleklasserne kan deltage i. Ved at dele deres læseoplevelser på biblo.dk og udfylde et læseskema, kan klasserne deltage i konkurrencen om at vinde et forfatterbesøg. Det er nemt at deltage – det eneste, klassen behøver for at deltage, er læseskemaet, som kan findes på www.biblo.dk eller på biblioteket. Læseskemaet indeholder også inspiration til, hvordan klassen kan dele sine læseoplevelser.
Udover de fire hovedpræmier, trækker Biblo lod om bogpræmier hver dag i konkurrenceperioden.

Vinterbogen er udsprunget af den populære læselystkampagne, Sommerbogen, der sætter fokus på læselyst hvert år i Sommerferien. Tidligere havde skoleklasserne også mulighed for at deltage i Sommerbogen, men nu er der kommet det mere skolevenlige alternativ, Vinterbogen, der sætter fokus på læselyst uden for skoleferierne.

FAKTA:

Vinterbogen er en ny læselystkampagne målrettet skoleklasser. 

Forfatterbesøg til vinderklasser: 
1.-2. klasse: Line Kyed Knudsen 
3.-4. klasse: Kasper Hoff
5.-6. klasse: Kenneth Bøgh Andersen
Den kreative vinderklasse: TBA

Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.
Der er omkring 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger ca. 100.000 anmeldelser lavet af børn.

Sponsorer: Præmierne er sponsoreret af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Carlsen, Høst & Søn og Tellerup.
 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0