AnnonceLuk annonce
Mere end 300 til fernisering på spændende udstilling

12-01-2019

Rigtigt mange havde fundet vej til Bispegården til fernisering på udstillingen med Thomas Kluge. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mere end 300 gæster var mødt op til ferniseringen på Kalundborg Kunstforenings første udstilling i 2019, med den populære danske kunstner Thomas Kluge. En udstilling som sætter Kalundborg på landkortet.

Selv om Kalundborg Kunstforening efterhånden har erfaring med at der kommer mange gæster til deres ferniseringer, så blev foreningen nok en smule forbavset over at mere end 300 mødte op til lørdagens fernisering i Bispegården, til udstillingen ’Mens vi venter’ med Thomas Kluge, som er et af tidens største kunstnernavne i Danmark.

De mange gæster stod som ’sild i en tønde’, da formand for Kalundborg Kunstforening, Per Lysemose, bød velkommen, hvorefter kommunalbestyrelsesmedlem Aase Due i sin åbningstale af udstillingen bl.a. sagde,

”Dine portrætter viser virkelig personligheden frem, de viser hvordan personen har levet og er i sin udstråling med de mange linjer, buer, fure, varieret med skygge og lys, du lever virkeligt op til dit navn at være klog, Thomas Kluge. Denne udstilling viser netop bredden i din kunst.”

Aase Due havde også en stor tak til Kalundborg Kunstforening, som igen sætter Kalundborg på det kunstneriske landkort.

”En kæmpestor tak til Kalundborg Kunstforening fordi det lykkedes jer at tiltrække en af Danmarks største kunstnere. Med denne her udstilling er jeg ikke i tvivl om at det igen sætter Kalundborg på landkortet. Vi er den største industriby uden for København, men af hjertet vil jeg sige, at i med jeres indsats sandelig også gør jeres til at vi også bliver en af de største kunstbyer,” sagde Aase Due.

Thomas Kluge var selv mødt op til ferniseringen og holdt en kort tale for de mange gæster, hvor han fortalte om hvorfor udstillingen egentligt blev til.

Efter talerne blev dørene åbnet til udstillingen, og folk med den mindste interesse for kunst bør besøge Bispegården for at opleve de helt fantastiske billeder.

Thomas Kluge maler i en nyrealistisk Rembrandt stil og hans malerier er kendetegnet af en dramatisk lyssætning med fotorealistiske gengivelser.

Blandt de mange billeder som er med på udstillingen, er et portræt af H.M. Dronningen, som venligst er udlånt af prins Joachim.

Thomas Kluge har malet flere portrætter af den kongelige families medlemmer, men også portrætter af Mærsk Mc-Kinney Møller, Erik Norman Andersen og Anders Fogh Rasmussen. Foruden portrætter og familiebilleder maler Kluge også historiske motiver og blomsterbilleder, og han står bag flere kirkeudsmykninger bl.a. altertavlen i Store Magleby.

Udstillingen varer til søndag den 3. marts 2019.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0