AnnonceLuk annonce
Det bliver en hård tur i bakkerne

08-01-2019

Deltagerne skal op over (kongebakken) Bøgebakken. Arkivfoto: Gitte Korsgaard

På søndag går det løs i bakkerne på Røsnæs igen, når 5 Tårns Motion afvikler det traditionsrige Kalundborg Vintermarathon for 15. år i træk.

Som sædvanlig kigger vi vejrudsigter, siger næstformand i klubben, Kenneth Hansen. Nogle af de ting som folk elsker ved dette løb er bakkerne, men mange håber også på sne. Det hører sig ligesom med siger Tor Rønnow fra Rudersdal, som har løbet ruten mange gange og som også har beskrevet løbet i sin bog: ” Elsk at løbe”. Her skrev han bl.a. at løbet er et ”must” for enhver marathonløber.

Selvom løbet stadig efter 15. år hedder Kalundborg Vintermarathon, er der også halvmarathon som er blevet en distance som rigtig mange løbere interesserer sig for. Sidste år deltog 121 løbere på halvmarathondistancen, og med interessen for halvmarathon er der i de sidste år opstået hele to Klub100 Marathonforeninger. Så med de mange halvmarathonløbere og også en pæn forhåndstilslutning til helmarathon og 10 km, forventes over 250 deltagere at spænde snørebåndene på løbeskoene på søndag.

Som sidste år er der også en 10 km rute, så deltagere der ikke er så meget for de lange ruter også kan få luftet benene. Enten løbende men også gerne gående. Det gælder også for halvmarathondistancen, at der er mulighed for at tage turen som en gåtur.  Det er der tid til, siger Kenneth Hansen som også er leder af klubbens nye gåhold som starter tirsdag aften i denne uge.

Løbet starter fra 5 Tårns Motions klubhus i Ellingelund søndag kl. 10, hvor både marathon-, halvmarathon- og 10 km-deltagerne begiver sig ud på turen, der fører dem gennem den lille skov i Ellingelund, over Munkesø Stadion, omkring Gymnasiet og videre ad stierne mod Røsnæsvej til Trøjelykkevej, hvor de første kraftige bakker rammer inden ”kongebakken” Bøgebakken. Lige efter Nyrupskolen forlader 10-km deltagerne ruten og løber af Røsnæsvej retur til klubben, mens langløberne spurter med mod Nostrup til Lillesøvej og rundt til bakkerne ved Kallerup/Nostrupvej og retur til depotstedet på Røsnæsvej. Og herfra er det ellers bare retur til startstedet som for halvmarathonløberne også er slutsted, mens marathonløberne begiver sig ud på en tur til.

Der er velassorteret depot på ruten og ved klubhuset med bl.a varm kakao, og efter strabadserne er der selvfølgelig varm suppe til løberne.

Der tages elektronisk tid med armbåndschip og deltagerne kan printe deres diplom ud fra løbets hjemmeside umiddelbart efter løbet.

Online-tilmelding på 5taarnsmotion.dk

For to år siden fik deltagerne en snemandsmedalje. Sidste år blev familien udvidet med snemandskone/barnmedalje og i år har familien fået bygget igloo.

Der er medalje til alle deltagerne, og en del af deltagerne kommer igen i år for at få nummer 2 eller nummer 3-medaljen til familiesamlingen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0