AnnonceLuk annonce
Systematisk indbrud i biler

20-12-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der har i den seneste tid været en del indbrud i biler i både Holbæk, Regstrup, Køge og Roskilde området. Især biler af mærket Mercedes har været ramt. Politiet mener, at der er tale om systematiske forbrydelser, og at de sagtens kan komme til Kalundborg også.

Der er ikke tale om ”almindelige” tyveri, hvor der typisk bliver stjålet en taske, solbriller etc. fra bagsædet af bilen. Det er derimod specialiseret tyveri, hvor man systematisk går efter airbags, navigation og sågar bilernes rat i primært biler af mærket Mercedes og BMW. Dog har andre bilmærker også været ramt.

”Langt de flest tilfælde har været Mercedes og BMW, hvor man har smadret en rude, og efterfølgende har fjernet navigation system, airbags og rat. Men der er også tilfælde af andre bilmærker. Det er klart nogle, der har specialværktøj og kendskab til bilerne,” fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- Og Vestsjællands Politi.

Højst sandsynlig afsat i udlandet

Politiet mener, at det stjålne udstyr højst sandsynlig bliver solgt i udlandet da de ikke kan se, hvor i Danmark man kan afsætte fx 60 airbags fra Mercedes. 

”Det bliver nok afsat uden for Danmark grænser, men det siger jeg, uden at have belæg for at sige det, da vi desværre endnu ikke har fanget tyvene,” siger Martin Bjerregaard. 

Tjek videoovervågning

Politiet har svært ved at fortælle bilejere, hvad de skal gøre for at sikre sig, da det er svært at gøre mere, end man allerede gør. Man låser sin bil, og ofte står den parkeret tæt på, hvor man opholder sig, når man er hjemme om aftenen og om natten. Men de råder alligevel folk til at være ekstra opmærksomme, og meget gerne tjekke deres overvågningsvideo, hvis de har den slags, da det kunne hænde, at et eller flere kameraer har ”fanget” en eller flere personer, der måske har været forbi for at tjekke, om der er noget at stjæle.

”Vores opfordring har været, hvis man bor i en by, eller tæt ved et område, hvor der har været den her type af tyverier, at har man videoovervågning, skal man tjekke, om der er nogle mystiske personer, der snuser rundt. Det kunne jo være, at der var brugbare fotos imellem, som kan være interessante i efterforskningen. Og derudover ellers være ekstra opmærksomme,” slutter Martin Bjerregaard.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0