AnnonceLuk annonce
Vi møder ikke en ´skulder´, men et helt menneske

15-12-2018

Maja Helbo Jensen igang med en patient i det store træningscenter. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange tror, at fysioterapi er den sædvanlige ultralyd på skulderen eller, hvor smerten nu har sat sig. Et par tryk, og så ud af vagten, men fysioterapi er så meget mere, og har i høj grad ændret sig gennem det sidste årti. I Kalundborg står Maja og Thomas Helbo Jensen, sammen med deres team af fysioterapeuter m.m., klar til at hjælpe. For dem handler det ikke blot om at behandle skaden, men også om at lokalisere årsagen til skaden samt forebyggelse og træning. Det handler om det hele menneske.

Hvad enten man oplever smerter eller manglende funktion, har kronisk sygdom, har brug for hjælp i forbindelse med træning og skader, er barn eller ældre, eller man blot ønsker at passe på sig selv og forebygge skader, er FysioCenter Kalundborg klædt på til at hjælpe. 

For Maja og Thomas Helbo Jensen, der ejer FysioCenter Kalundborg, er det vigtigt at få formidlet, at fysioterapi i dag ikke er, hvad mange tror. Det er et fag, der har ændret sig meget gennem årene, og som spænder bredt med hele ti fysioterapeutiske specialer. 

”Vi har haft FysioCenter Kalundborg i snart fire år, og har fungeret som fysioterapeuter siden 2002. Vi har begge været ansat på hospital, i virksomheder og på privat klinik, - og vores vision her er, at tage hånd om patienterne tværfagligt, i samarbejde med resten af sundhedsvæsnet. Fra forebyggelse til genoptræning,” indleder Thomas Helbo Jensen, og Maja Helbo Jensen tilføjer: 

”Det er ikke kun behandling, det drejer sig om, men derimod at tage hånd om det enkelte menneske under hele forløbet. Det er også bagrunden for, at vi tilbyder kostvejledning, sundhedsforløb, og personlig træning, samt massage og zoneterapi. Ligesom vi har valgt at forhandle og tilpasse specialbandager og indlæg, fordi det sammen med træning og behandling kan give vore patienter og kunder frihed til at gøre de ting i livet, der giver mening for den enkelte. Mange mennesker oplever at sundhedsvæsnet overlader meget til den enkelte, og de kan have svært at navigere rundt i systemet. Det kan vi hjælpe med.”

Hos FysioCenter kommer børn og ældre, nogle med en medicinsk sygdom, andre med dårligt knæ eller ryg, nogle har fået en skade i haven eller til træning, andre har måske en dårlig arbejdsstilling. En baby kan have et skævt hoved, og et ældre menneske har måske haft en blodprop eller fået en gigtsygdom. Fælles er, at de alle sammen kan hjælpes.

”Vi ser alle slags mennesker her, men ville ønske, at folk kom før, det går helt galt. Ofte kan vi hjælpe meget hurtigere, hvis man kommer tidligt i forløbet. Har man mange smerter i ryggen, kommer man til os, men måske er det i virkeligheden arbejdsstillingen på jobbet, eller måden man træner på, der er udfordringen, og der vil vi kunne hjælpe. Ikke blot med at behandle skaden, men ved at finde årsagen, og dermed forebygge at skaden opstår igen. 

Generelt burde der være mere fokus på forebyggelse, inden for sundhedsvæsnet. Vi oplever også, at mange ikke ved, at der findes ti specialer inden for fysioterapi, og at de dermed heller ikke er klar over alt det, som vi kan hjælpe dem med,” siger Thomas Helbo Jensen.

Ti specialer

FysioCenter Kalundborg har specialkompetence inden for alle ti fysioterapeutiske specialer. Der er 15 fysioterapeuter ansat, hver med specialviden og kompetence inden for deres område. Ydermere en massør og zoneterapeut samt en fitnessinstruktør og kostvejleder. Ligeledes en ergoterapeut i perioder.

De ti fysioterapeutiske specialer er:

  • Muskel/skelet
  • Arbejdsliv/ergonomi
  • Børn
  • Neurologi
  • Ældre
  • Hjerte/lunge
  • Sportsfysioterapi
  • Psykiatri/psykomotorik
  • Gynækologi/urologi
  • Onkologi

”Jeg tror, en af udfordringerne i sundhedsvæsnet er at mange ikke helt ved, hvor de skal henvende sig. Så selvom det er rigtig godt at man i dag inddrager patienterne mere, frem for den passive behandling, er man nødt til at hjælpe med at give redskaber til at håndtere sin situation, og finde vej gennem systemet. Det er det, vi kan i samarbejde med resten af sundhedssektoren. Vi laver diagnostiske og grundige undersøgelser, kigger bag om, i stedet for bare at symptombehandle. I dag samarbejder vi meget mere med fx læger end, hvad man gjorde tidligere, hvilket sætter større krav til specialisering, som vi heldigvis kan tilbyde,” siger Maja Helbo Jensen.

Hos FysioCenter har man netop fokus på, at alle har forskellige specialer, således, at man overordnet er dækket ind uanset, hvem der kommer ind af døren.  

Fokus på forebyggelse og træning

Derudover går Maja og Thomas Helbo Jensen også meget op i træning, og kan tilbyde træningslokale samt individuelle træningsprogrammer til unge som ældre.

”Træning er ikke bare træning, hos os er den målrettet den enkelte. Vi snakker jo netop om årsag til skader, og forsøger dermed at forhindre skader i fremtiden med den rette træning og/eller øvelser. Vi er også tilknyttet RGI og KGB samt Kalundborg Svømmeklub, hvor vi giver behandlinger, råd og træning. Ligesom vi laver ergonomitjek og sundhedstjek i virksomheder, hvor vi netop har mulighed for at se, om arbejdsstillingen fx er korrekt. Nogle gange skal der ikke de store justeringer til for at afværge fremtidige skader. Vi har altså meget fokus på hele pakken, ikke kun behandling, og heldigvis vil mange gerne passe på sig selv, og det vil vi rigtig gerne hjælpe med. Vi møder ikke kun en ”skulder”, men et helt menneske, som vi ser som vores fornemste opgave at hjælpe til et sundt liv uden skader,” siger Thomas Helbo Jensen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0